Aylar önce kurşun yağdırmıştı, yeni yakalandı: Evi cephanelik gibi

Adana'da yaklaşık dört ay önce sokakta husumetli olduğu kişiye kurşun yağdıran Mervan A. yeni yakalandı. Evinde yapılan aramada el yapımı patlayıcı bile çıktı.

Gündem 27 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Adana’nın Seyhan ilçesinde 4 Ağustos’ta Mervan A., sokakta husumetlisiyle karşılaştı ve tabancayla ateş açıp kaçtı. Mervan A.’nın silahından çıkan kurşunlardan biri olayla alakası olmayan sadece o sırada aynı sokaktan geçen Z.K.’ya isabet etti. Elinden yaralanan Z.K. ambulansla hastaneye kaldırıldı ve tedavisinin ardından taburcu edildi.

Bu sırada mahalleli de ihbarda bulunmuştu ve polis ekipleri, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Yaklaşık dört aydır yakalanmaya Mervan A., geçen cuma günü evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Evde yapılan aramada ise 1 otomatik av tüfeği, ruhsatsız tabanca ve çakmak gazı ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı ele geçirildi.

Emniyete götürülen Mervan A., ifadesinde silahları husumetli olduğu kişilerden korunmak için bulundurduğunu öne sürerek, “Patlayıcı bana ait değil. Başkası getirip bırakmış, kim olduğunu bilmiyorum” dedi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mervan A., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

İstinaf müzisyen Onur Şener cinayetinde iki cezayı bozduİstinaf müzisyen Onur Şener cinayetinde iki cezayı bozdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.