Baba-oğul kavgası 1. Dünya Savaşı’na döndü: İhbar ettiği babasının evinden bomba çıktı

Bursa'da Ali E. ve oğlu Hüseyin E. arasındaki kavga karakolda bitti. Hüseyin E. babasının evinde bomba olduğunu ihbar edince polisler baskın düzenledi. Evden gerçekten de 1. Dünya Savaşı'ndan kalma bomba çıktı.

Gündem 18 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
1. Dünya Savaşı'ndan kalma mühimmat.

Bursa’da yaşayan 73 yaşındaki Ali E., 48 yaşındaki oğlu Hüseyin E. ile kavga etmişti. Birbirine düşman kesilen baba-oğulun kavgasına 1. Dünya Savaşı karıştı. Çünkü Hüseyin E. polisi arayıp babasının evinde bomba olduğunu söyledi. Bu doğruydu. Polisler de saat 04.00 sıralarında Ali E.’nin evine operasyon düzenledi ve ta 1. Dünya Savaşından kalma bir top mermisi bulundu.

Üç katlı evin bodrum katında yapılan aramada 1’inci Dünya Savaşı’ndan kaldığı değerlendirilen 40 santimetre boyunda, 12 santimetre çapında mühimmat bulundu. Bomba imha uzmanının yaptığı inceleme sonrası mühimmat incelenmek üzere bulunduğu yerden alındı.

Gözaltına alınan Ali E., polisteki ifadesinde “Biz bunu 25 yıl önce ahırların yıkımını gerçekleştirirken tesadüfen bulduk. Bomba olduğunu anlamadık. O dönem bilgi verdiğimiz polis bize, ‘Kuyuya atın’ dedi. Kuyu bulamadığımız için biz de sakladık. Bir arkadaşım bunu ceviz kırmakta kullanmak istedi. Sonrasında oğlum bunu, süs eşyası olarak evine getirdi. Geçenlerde oğlum bunu getirip evin deposuna koymuş. Aramızda gerginlik çıkınca da polise ihbarda bulundu. İyi ki evimizde patlamadı. Gerçeği, tartıştığım oğlum beni şikayet edince anladım” dedi.

Ali E., savcılık talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bıçaklı kavga yine can aldı, Başkan Demir'in şoförü hayatını kaybettiBıçaklı kavga yine can aldı, Başkan Demir’in şoförü hayatını kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.