MHP lideri Olcay Kılavuz’u görevden aldı ama bakın neden aldı?

MHP lideri Bahçeli, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili olarak ismi gündemden düşmeyen Olcay Kılavuz'u danışmanlık görevinden aldı. Ama adı cinayette geçtiği için değil, HalkTV'ye konuştuğu için! Kılavuz HalkTV'ye 'Yapan da yaptıran da şerefsizdir' demişti

Gündem 28 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

MHP’nin gençlik örgütü Ülkü Ocakları’nın eski genel başkanı Sinan Ateş’in 30 Aralık 2022’de Ankara’nın Çukurambar semtinde sokak ortasında öldürülmesi, MHP içinde dalgalanma yaratmaya devam ediyor. Cinayet soruşturmasında şüpheli olarak adı geçen isimlerden, cinayet işlendiği sırada MHP’nin Mersin milletvekili olarak görev yapan ama son seçimde aday listesine alınmayan Olcay Kılavuz, bu kez MHP lideri Devlet Bahçeli’nin danışmanlığı görevinden de alındı.

Ancak çeşitli kaynaklardan gelen bilgilere göre bu görevden almanın Kılavuz’un Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında adının geçmesiyle ilgisi yok. Kılavuz, birkaç gün önce HalkTV ekranına çıkıp konuştuğu için Devlet Bahçeli’nin danışmanlığı sıfatını kaybetmiş. MHP lideri, HalkTV’ye çıkılmasını yasaklamıştı ama Olcay Kılavuz, Sinan Ateş cinayetindeki rolüyle ilgili kendini savunmak için HalkTV’ye konuşmuş, cinayet için de ‘Yapan da yaptıran da şerefsizdir’ demişti.

Sinan Ateş’in öldürülmesinin ardından Ankara polisinin operasyon düzenlediği evlerden birinde o sırada MHP milletvekili olan Olcay Kılavuz da vardı. Kılavuz milletvekili sıfatını kullanarak evin içine girilmesini de, burada gözaltı işlemi yapılmasını da engellemek istemişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı daha sonra cinayet soruşturmasındaki şüpheliler arasına Kılavuz’un da adını eklemiş ama onun o sırada dokunulmazlığı olduğu için bu dosya ayrılmış, Kılavuz sorgulanmamıştı.

Mayıs 2023’te yapılan seçimde MHP Olcay Kılavuz’u yeniden milletvekili adayı göstermedi ama MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Kılavuz’u kendi danışmanı olarak görevlendirerek onun gönlünü aldı.

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili ilk iddianame ortaya çıktığından beri bu konu yeniden yüksek sesle konuşulmaya başlandı, ortaya bir dizi yeni iddia atıldı. Örneğin, savcının iddianamesinde hemen hemen hiç yer vermediği Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in ifadesi ortaya çıktı.

Ayşe Ateş, daha bir kaç gün önce Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili olarak Olcay Kılavuz ve Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ı işaret etmişti. Milletvekili seçilemeyip MHP lideri Devlet Bahçeli’nin danışmanlığına getirilen Kılavuz’un bir senedir ifadesi alınmış değil. Ayşe Ateş iki gün önce de ”Eşimin bana söylediği şuydu: ‘Olcay ve Ahmet beni öldürmek için kiralık katil arıyor. Kapı kapı dolaşıyorlarmış beni öldürmek için. Bir sürü kişiye gitmişler. Kimseye yaptıramıyorlarmış ama arıyorlarmış” demişti.

Kılavuz’a işaret eden sadece Ateş değildi. Sinan Ateş’in yakın arkadaşı olarak bilinen, cinayetin ardından gidip polise şikayetçi sıfatıyla ifade veren Ömer Zengin de Kılavuz’un cinayette kilit isim olduğunu söylemişti.

Dün akşam saatlerinde MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Olcay Kılavuz’u danışmanlık görevinden aldığı haberleri geldi. Ancak Kılavuz’un görevden alınma gerekçesi, adının Sinan Ateş cinayetinin merkezinde sık sık geçmesi değildi. Kılavuz bu cinayet bağlamında kendini savunmak için HalkTV’ye konuştuğu için görevden alınmıştı.

Sinan Ateş ‘Kılavuz ve Yıldırım benim için kiralık katil arıyor’ demişSinan Ateş ‘Kılavuz ve Yıldırım benim için kiralık katil arıyor’ demiş

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.