Bakan Güler’den dikkat çeken mesaj: ‘Alışılmadık operasyonlarımız olacak’

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler "yurt içinde ve sınır ötesinde alışılmadık ve öngörülemez düzeyde özgün, terör örgütünün sezemeyeceği ve tepki veremeyeceği operasyonların aralıksız sürdürüleceğini" söyledi.

Gündem 5 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler başkanlığında, Genelkurmay Başkanı Metin Gürak ile kuvvet komutanlarının katılımıyla video telekonferans toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Bakan Güler “Küresel ve bölgesel düzeyde çok kritik gelişmelerin yaşandığı bir dönemde artan risk, tehdit ve tehlikeler karşısında ülkemizin ve asil milletimizin güvenliğini sağlamak, hak ve menfaatlerimizi korumak için azim ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Yaşar Güler'e göre Zap bölgesi PKK'dan büyük ölçüde temizlendiYaşar Güler’e göre Zap bölgesi PKK’dan büyük ölçüde temizlendi

Bakan Güler terörle mücadelede yurt içinde ve sınır ötesinde yapılan operasyonlar için “Terör örgütüne ağır darbe vurulmuş, artık örgütün hareket kabiliyeti bitme noktasına getirilmiştir” diye konuştu.

Güler sözlerinin devamında “Önümüzdeki süreçte şu ana dek sahada tesis ettiğimiz kontrolün geliştirilmesi, terör örgütünün eylem ve hareket kapasitesinin sıfırlanması için gözümüzün değmediği, ayağımızın basmadığı yer bırakılmayacak. Alana mutlak hâkimiyet için operasyonlarımızda düşünce, planlama ve icrada süratli, sahanın gerektirdiği alışılmadık ve öngörülemez düzeyde özgün, terör örgütünün sezemeyeceği ve tepki veremeyeceği bir tempo ile terör örgütü üzerindeki baskı kesintisiz şekilde devam ettirilecektir” dedi.

İbrahim Kalın'dan sonra Yaşar Güler de Irak'ta: Güvenlik konusu öne çıktıİbrahim Kalın’dan sonra Yaşar Güler de Irak’ta: Güvenlik konusu öne çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.