Bakan Özer duyurdu: Lise son sınıf öğrencileri devamsızlıktan sınıfta kalmayacak

Bakan Özer, lise son sınıf öğrencilerinin bu yıl devamsızlık dolayısıyla sınıfa kalmayacaklarını açıkladı. Özer, bu kararın 6 Şubat depremleri nedeniyle alındığını ifade etti ve "Rahat bir şekilde YKS'ye hazırlansınlar" dedi.

Gündem 3 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

6 şubat depremlerinin yaraları aradan geçen uzun zamana rağmen halen sarılamadı. Ülkeyi yasa boğan deprem sırasında öğrenciler de eğitimlerinden geri kaldı, ders kitapları da enkaz altında kaldı. Milli Eğitim Bakanı (MEB) Mahmut Özer, depremzede öğrenciler ve ülke genelindeki eğitim durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Deprem dolayısıyla travmalı bir süreç yaşandığını belirten Özer, depremin sadece 10 ili etkilemediğini, ülkenin acı çektiğini ifade etti. Bu nedenle üniversiteye geçecek olan 12. sınıf öğrencilerinin devamsızlıktan sınıfta kalmayacağını açıklayan Özer, “Onlar muaf olacaklar, rahat bir şekilde YKS’ye hazırlansınlar” dedi.

Ayrıca deprem bölgesindeki öğrencilerin sınava hazırlanmaları için de 8 ve 12’nci sınıf öğrencileri için 3 bin 450 destekleme ve yetiştirme kurs noktası oluşturduklarını söyleyen Özer, buraya eğitim için bakanlığın soru hazırlama mekanizmalarında çalışan uzman örğetmenlerin gönderildiğini de açıkladı.

Deprem bölgesinde eğitim gören öğrencilere ilişkin not sistemini de değiştirdiklerini hatırlatan Bakan Özer, şunları söyledi:

“Öğrenci ikinci dönem sınava girmezse birinci dönemin notu geçerli olacak. Eğer devam edip girerse iki seçenek var. O derste birinci dönem notundan düşük alabilir veya yüksek alabilir. Düşük olursa dikkate almayacağız, yüksekse dikkate alacağız. Bu öğrencilerimizin de sınava girmesiyle ilgili motivasyonlarını artıran bir teşvik. Orta öğretimde de tüm çocuklarımızı sorumlu ders sayısına bakmaksızın bir üst sınıfa geçireceğiz.”

Samandağ'da gönüllü öğretmenlerin başarısı: Tek konteyner ile başladı, kampüse dönüştüSamandağ’da gönüllü öğretmenlerin başarısı: Tek konteyner ile başladı, kampüse dönüştü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.