Bakandan ‘ara tatil’ açıklaması: Bakarız

Gazetecilerin 'ara tatil kalkacak mı' sorusuna yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin "Velilerden, öğrencilerden, öğretmenlerden öyle bir talep gelirse bakarız. Bu yılkini gördükten sonra değerlendirme yaparız. Şu an gündemimizde bu ara tatillerle ilgili herhangi bir şey yok" dedi.

Gündem 12 Ekim 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ara tatillerin kaldırılmasının söz konusu olmadığını belirten Tekinc”Velilerden, öğrencilerden, öğretmenlerden öyle bir talep gelirse bakarız. Bu yılkini gördükten sonra değerlendirme yaparız” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda her genel müdürlük bünyesinde birer İzleme Değerlendirme Daire Başkanlığı olduğunu söyleyen Tekin “Yapılan her şey, attığımız her adım o daire başkanlığı tarafından izleniyor. Bu yıl ara tatilden sonra rapor oluşturulur. Bakarız, öğrenciler, veliler, öğretmenler mutluysa biz de devam edeceğiz. Eleştiri, eğitim süreciyle ilgili bir problem varsa ona göre çözüm aranabilir. Kişisel kanaatim Türkiye çapında değil bölgesel olarak uygulanabilir. Şu an gündemimizde bu ara tatillerle ilgili herhangi bir şey yok” diye konuştu.

Bakan Tekin’in gazetecilerin sorularına yanıtları şöyle:

İlk ara tatil ne zaman?

Takvime göre ilk ara tatil 13-17 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Yarıyıl tatili ne zaman?

Öğrenciler 22 Ocak Cuma günü yarıyıl tatiline çıkacak. 5 Şubat’ta ikinci dönem başlayacak.

İkinci ara tatil ne zaman?

Bahar döneminde yapılacak ikinci ara tatilin tarihi ise 8 ile 12 Nisan arası olarak belirlendi. Eğitim-öğretim yılı 14 Haziran’da tamamlanacak.

Yusuf Tekin’in ‘Kız okulları açabiliriz’ sözlerine tepkiler varYusuf Tekin’in ‘Kız okulları açabiliriz’ sözlerine tepkiler var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.