Barış Boyun çetesi otomobile motosikletle yaklaşıp böyle ateş açmış

Liderliğini Barış Boyun’un yaptığı suç örgütüne üye sekiz kişinin İzmir’de mağdurları korkutarak maddi kazanç elde etmek amacıyla motosikletle yaklaştıkları otomobile ateş ettiği anlar araç kamerası tarafından görüntülendi.

Gündem 4 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Kırmızı bültenle aranan Barış Boyun liderliğindeki suç örgütüne üye sekiz şüphelinin İzmir’de gözaltına alındığı olayla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yurt dışında bulunan ve kırmızı bültenle aranan Barış Boyun liderliğindeki suç örgütüne karşı bu sabah harekete geçti.

‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak yönetmek veya üye olmak’, ‘nitelikli yağma’, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘kasten yaralama’, ‘silahlı tehdit’, ‘genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması’, ‘mala zarar verme’, ‘ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanuna muhalefet’ suçlarına karıştıkları belirlenen dokuz şüphelinin yakalanması için İzmir’de 16, İstanbul’da ise bir adrese saat 06.00’da operasyon yapıldı.

Operasyonda sekiz şüpheli yakalandı, bir şüpheli aranıyor. Adreslerde yapılan aramalarda dört tabanca, iki tüfek, 179 fişek, çok sayıda senet, şüphelilerin karıştığı olayda kullandığı bir motosiklet, bir miktar kokain ve esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Öte yandan şüphelilerin mağdurları korkutarak maddi kazanç elde etmek amacıyla motosikletle yaklaştıkları otomobile ateş ettiği anlar araç kamerasında görüntülendi. Görüntülerde suç örgütü üyelerinin geçen 18 Mart’ta bir mağdurun eşi ve dört yaşındaki kızıyla içinde olduğu otomobile yanaşıp ateş açtığı görülüyor.

Bahçelievler'deki tekel saldırısını Barış Boyun suç örgütü yapmışBahçelievler’deki tekel saldırısını Barış Boyun suç örgütü yapmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.