Batuhan’dan bir yıldır haber yok: ‘Enkazdan sağ çıktı, ambulans dolu diye arabaya bindirildi’

Batuhan 6 Şubat depreminde İskenderun'da beş katlı binanın enkazında bulunamadı. Komşu Feyruza Yalçın “Batuhan enkazdan çıkarıldığında sağdı, ambulans dolu olduğu için bir arabaya koyduk” derken annesi bir yıldır oğlundan gelecek haberi bekliyor.

Gündem 6 Şubat 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin yarın yıldönümü. 6 Şubat depremlerinde resmi açıklamalara göre 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti, 107 bin 204 kişi yaralandı. Milyonlarca insan evsiz kaldı. Geride kalanların payına hayatları boyunca unutamayacakları bir travma düştü. Depremde bir de acısı ilk günkü gibi taze olanlar var. Onlar kayıp yakınları…

10Haber’de Cem Taylan’ın kaleminden “Merve depremden sağ çıkıp ambulansa bindi, ama bir yıldır kayıp, yer yarıldı içine girdi” başlığıyla o hikayelerden birini okudunuz.

Merve Ateş gibi İskenderun’da enkazdan sağ çıkartılıp sonra ulaşılamayan isimlerden biri de Batuhan Güleç.

Haziran ayında üniversiteyi bitiren Batuhan genç bir mimar olarak memleketi İskenderun’a dönmüştü. İş kurma arefesindeydi, ama deprem hikayeyi yarım bıraktırdı.

‘Sadece Batuhan’a ulaşılamadı’

6 Şubat’tan beri oğlundan gelecek haberi bekleyen Batuhan’ın annesi Sema Güleç deprem gününü şöyle anlatıyor:

“Babası Batuhan’a yeni bir mobilya dükkanı açmıştı. Oğlum işyerine yakın diye oradaki evimizde kalıyordu. Deprem olunca direkt aklıma Batuhan geldi. Hemen gittik, enkaz kaldırma çalışmalarına başladık. Büyük oğlum inşaat mühendisi, onun da sayesinde kepçe getirdik. Apartmandan hayatını kaybeden 29 kişinin cenazesi çıkarılırken 11 kişi de sağ kurtuldu. Sadece Batuhan’a ulaşılamadı. Bizim hatamız şu oldu: Yan yana iki apartman vardı, biri Güleryüz Apartmanı, diğeri Merve Apartmanı. Batuhan Güleryüz Apartmanı’nın en üst katında oturuyordu ve odasının olduğu bölüm Merve Apartmanının üstüne yıkılmış. Batuhan’ı Merve Apartmanının enkazından sabah 11.00 gibi çıkartıp bir battaniyeye koymuşlar. Komşumuz Feyruza Hanım görmüş. Ambulans dolu olduğu için arkadan gelen beyaz bir arabaya vermişler. Sonra nereye gittiğini bilmiyoruz. Kayıp başvurusu yaptık, hastaneleri gezdik, mezarlıkları dolaştık, DNA örnekleri verdik. Ancak Batuhan’a dair hiçbir ize rastlamadık.”

‘Ambulans doluydu, arabaya koyduk’

Sema Güleç ile konuştuktan Batuhan’ın enkazdan sağ çıkartıldığını söyleyen görgü tanığı Feyruza Yalçın’a ulaştık. Batuhan’ın 11.00 gibi enkazdan çıkartıldığını söyleyen Feyruza Yalçın anlattı:

“Batuhan’ı gördüm… Çıkarıldığında ölmemişti, yaşıyordu. Biz enkaz başında arkadaşlarımızı bekliyorduk. Batuhan’ı görünce ne kadar genç, yakışıklı dedim. Baktım yaşıyordu. Sonra ambulansın önünü kestik. Ambulans dolu olduğu için alamadılar. Hatta biz ambulansı durdururken ailesi yan enkazda beklediği için bizi görmüş. O sırada biri ‘arabamla götürebilirim’ dedi. Arabaya koyduk. Onun arabasıyla götürdüler. O telaşla arabanın plakasını filan almadık. Depremden dolayı kamera sistemi de yoktu, zaten elektrik de gitmişti. Batuhan çıkarıldığında üstünde kan, bere yoktu. Gözümle gördüm. Çocuk nereye götürüldü bilmiyorum.”

Merve depremden sağ çıkıp ambulansa bindi, ama bir yıldır kayıp, yer yarıldı içine girdiMerve depremden sağ çıkıp ambulansa bindi, ama bir yıldır kayıp, yer yarıldı içine girdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.