Bayram tatili kazalarında 75 kişi öldü, radar sinyali verenlerin cezalarıysa iptal

Ramazan Bayramı tatili boyunca yaşanan trafik kazalarında 75 kişi öldü, 10 bin 810 kişi de yaralandı. Düzce'de diğer şoförlere radarı selektörle bildiren 14 kişinin cezasıysa iptal edildi.

Gündem 16 Nisan 2024

Ramazan Bayramı dolayısıyla memurlar dokuz gün tatil yaptı. Özel sektörde de az çok farklı da olsa bu uzunlukta tatil yapıldı. Bunu fırsat bilen vatandaşlar memleketlerine ya da tatil beldelerine akın etti. Bayramın başlayacağı günün hemen öncesinde trafik yoğunluğu arttı büyükşehirler boşaldı. Ancak şehirden çıkamayanlar da vardı. Onlar da sahillere ya da doğayla baş başa kalacakları alanlara yöneldi. Tarihi, turistik yerler de tercih edilen mekanlar arasındaydı, ama bayram telaşı içinde acı haberler hiç eksik olmadı.

Bayram boyunca trafikte denetimler had safhadaydı, tatilin son günündeyse trafik yoğunluğu yine arttı. Ancak tüm denetimlere rağmen dokuz gün süren Ramazan Bayramı tatili süresince yurt genelinde altı bin 530 trafik kazası meydana geldi.  Bu kazada 75 kişi ölürken 10 bin 810 kişi de yaralandı.

Öte yandan bir de radar cezaları vardı. Sürücüler hız yapan şoförleri sinyallerle uyarıyor yolda radar olduğunu bildiriyordu. Bunun sonucunda onlarla birlikte hız yapan diğer şoförler de radara takılmıyor ve radarlı bölüm bittikten sonra gaza basmaya devam ediyorlardı. Bu “radar yarısı yapan kişiler”e verilen cezalar iptal edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Düzce’de 14 sürücünün trafikte birbirlerine selektör yaparak radar uyarısı yapması sebebiyle uygulanan cezaların iptal edildiğini bildirdi.

Bayramda 74 ilde operasyon: 707 silah ele geçirildiBayramda 74 ilde operasyon: 707 silah ele geçirildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.