Bayram tatilinin acı bilançosu: Sekiz günde 66 kişi kazada öldü

Bayram tatilinde vatandaşlar yollara düştü ama bu tatlı telaşın içinden acı haberler de geldi. Bayram tatilinin ilk sekiz gününde 4 bin 998 trafik kazası meydana geldi. 66 vatandaş da bu kazalarda yaşamını yitirdi.

Gündem 14 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

Ramazan Bayramı dolayısıyla memurlara dokuz günlük  tatil ilan edildi. Özel sektörde de farklı gün sayısınca tatil yapıldı. Bunu fırsat bilen vatandaşlar memleketlerine ya da tatil beldelerine akın etti. Bayramın başlayacağı günün hemen öncesinde trafik yoğunluğu arttı büyükşehirler boşaldı. Ancak bununla birlikte şehirden çıkamayanlar da vardı. Onlar da sahillere ya da doğayla baş başa kalacakları alanlara yöneldi. Tarihi, turistik yerler de tercih edilen mekanlar arasındaydı ama bayram telaşı içinde acı haberler de eksik olmadı.

Bayram boyunca trafikte denetimler had safhadaydı, tatilin son günündeyse trafik yoğunluğu yine arttı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 13 Nisan 2024’te yani bayram tatilinin sekizinci gününde 628 trafik kazası yaşandığını duyurdu. Yerlikaya “382 bin 467 araç denetlendi. 25 bin 215 araca hız ve radar işlemi, 34 bin 407 araca ise diğer işlemler yapıldı. Bayram tatilinin ilk sekiz gününde (cumartesi, pazar, pazartesi, salı, çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi) toplam 4 bin 998 trafik kazası meydana geldi. 66 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. 8 bin 352 vatandaşımız ise yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Bayram tatilinin 6’ncı günü: 3 bin 706 trafik kazası, 48 kişi ölü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.