Bayrampaşa’da sanayi sitesi içinde aynı anda iki yangın çıktı 

Önce palet üretimi yapılan alanda ardından da kolonya üretimi yapılan atölyede başlayan yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti. Birçok dükkânın zarar gördüğü ve beş işçinin mahsur kaldığı yangın bir saatte kontrol altına alındı.

Gündem 14 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Bayrampaşa İşkent Sanayi Sitesi’nde saat 17.00 sıralarında, önce D blokta bulunan tahta palet üretimi yapılan alanda yangın çıktı. Yangın için itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine haber verildi. Ekipler palet üretimi yapılan alandaki yangını kısa sürede söndürdükten sonra sanayi sitesi içinde A Blokta kolonya atölyesinin önünde bulunan alkol içerikli hammaddelerden alevler yükselmeye başladı. Kolonya atölyesi önündeki yangın diğer dükkânlara da sıçradı. Dükkânların bulunduğu binada mahsur kalan beş işçi itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Yangın çok sayıda itfaiye ekibinin bir saatlik çalışması sonucu kontrol altına alındı. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangında itfaiye ekipleri soğutma ve duman tahliye çalışması yürüttü.

İtfaiye ekipleri yangında mahsur kalan 5 işçiyi tahliye etti.

Sanayi sitesinde çalışan işçi Mehmet Çetin “İçeride olan arkadaşlar söylüyor, yemek yiyorlarmış, yemek yedikten sonra kolonyacının önünde dumanlar geldiğini söylüyorlar. Sonra bekçilere güvenliğe haber vermişler. İçeride kimsenin olduğunu zannetmiyorum, Cumartesi olduğu için herkes büyük ihtimalle paydos etmiştir” dedi.

Sanayi sitesinde dükkân sahibi olan İsmail Yahşi ise “Yemek yedikten sonra birden dumanlar yükselmeye başladığını gördükten sonra kendimi dışarı attım. Yangının tam benim iki üç dükkân çaprazımda çıktığını fark ettim. Alkolden yanıcı bir maddeden yangının çıktığını fark edince kendimi zar zor dışarıya attım. İçeride ben vardım, kardeşim vardı. Üst katta olan bir kişiyi daha aldılar” diye konuştu.

Depremden kurtulan iki çocuk prefabrik evdeki yangında öldüDepremden kurtulan iki çocuk prefabrik evdeki yangında öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.