Bebek Kahve’nin Özcan’ını unutmayın, o kimseyi unutmazdı

Bebek Kahve'nin 30 yıllık çalışanı Özcan Demir çarşamba günü kalp krizi nedeniyle yaşama veda etti. Dün cenazesi kaldırılan Özcan Demir arkasında onu hep eğlenceli haliyle hatırlayacak olanlara uzun yıllara dayalı dostluğunu bıraktı.

Gündem 12 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Özcan Demir (solda), Bebek Kahve ailesindendi. Ortada Affan Atakan var, Bebek Kahve onu 2005 yılında bir tarfik kazasında kaybetmişti. Sağda Selahattin Atakan, kahvenin kurucusu ailenin temsilcilerinden, hala işin başında.

Bebek Kahve, İstanbul’un yaşayan ve aynı anda hem salaş eski usul kahve olan hem de en sosyetik mekanlarından biri. Yaz veya kış fark etmiyor, hafta içinde de hafta sonunda da Bebek Kahve hep doludur, hep ‘özel’ müşterileri ve müdavimleri vardır.

Bu ünlü İstanbul kahvesi dün sabah bir ani ölümle sarsıldı; kahvenin sembol ismi Özcan Demir bir kalp kriziyle hayatını kaybetti.

1945 yılında, o zamanlar fakir bir balıkçı köyü olan Bebek’te kurulan Bebek Kahve dün çok hüzünlüydü. Özcan Demir tam 30 yıldır bu kahvede çalışıyordu, artık bir çalışanın ötesinde neredeyse ‘patron’ gibiydi burada ve kahvenin müdavimlerinin de yeni müşterilerinin de çok sevdiği bir isimdi.

Özcan’ın ölüm haberi sabah saatlerinde geldiğinden beri kahve onu sevenlerle doldu taştı. Kahvenin işin başında duran iki patronundan Çiğdem Atakan gözyaşları içindeydi ve başsağlığı dileklerini kabul ediyordu. Diğer patron Selahattin Atakan ise hastanede ve morgdaydı, Özcan’ın cenazesi için gereken işlemleri yürütüyordu.

İşlemler tamamlandı, Özcan Demir’in cenazesi, hemen Bebek Kahve’nin karşısındaki Bebek Camii’nden ikindi namazından sonra kaldırıldı. Cenazede muazzam bir kalabalık vardı.

Özcan Demir’i son yolculuğunda sevenleri yalnız bırakmadı.

Cenazesine çok sayıda çelenk gönderilmiş ve yediden yetmişe pek çok seveni akın etmişti. Sevenleri cenaze sırasında hâlâ bu kaybın şokunu yaşıyordu. Onu en son ne zaman gördüklerini anlatıp duruyorlardı birbirlerine.

Özcan Demir’in ailesi tabutunun başından ayrılmadı.

Kimi son zamanlarda yorgun görünüyordu diyordu yanındakine, kimi ise sapasağlamdı, hiç beklemiyordum şaşkınlığı yaşıyordu. Bebek Kahve ile özdeşleşen Özcan Demir cenaze töreninin ardından Sarıyer Mezarlığı’na defnedildi.

Bebek Kahve’de dün hüzün hakimdi, ama Özcan Demir’in çalışma arkadaşları cenaze törenine katılanları ağırlamak için canla başla çalıştı.

Çocukluğunda babasının omuzlarında girdiği Bebek Kahve’nin müdavimi olan Melike Gebeş buranın yerinin hafızasında ayrı olduğunu anlattı törende. Bebek Kahve deyince aklına ilk çocukluğunun geldiğini söyledi. Babası ve ağabeyiyle çok anısı vardı burayla.

Cenaze törenine gelemeyenler taziyelerini iletti.

Özcan Demir’in Bebek Kahve’nin ayrılmaz bir parçası olduğunu da anlattı Melike Gebeş, onu farklı kılan da Bebek Kahve’nin ruhuna uygun olmasıydı, dedi. Çünkü Bebek Kahve kozmopolit bir yerdi. Farklı kesimden birçok insan gelirdi kahveye ve Özcan Demir neşesini, enerjisini onlarla paylaşırdı. Holding patronuna da esnafa da aynı davranırdı Özcan Demir ve insanların statüsü umurunda olmazdı. Bebek Kahve gibi kozmopolitti o da.

Bebek’teki hemen herkesi tanıyan Özcan Demir’in hem eğlenceli hem de aksi biri olduğunu söyledi Melike Gebeş ve ekledi: Kimsenin ismini unutmazdı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.