Adana Büyükşehir Belediyesi’nde dehşet: Başkanın özel kalem müdürü makamında öldürüldü

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın Özel Kalem Müdürü Samet Güdük bir başka belediye personelinin silahlı saldırısına uğradı. Üç kurşun isabet eden Güdük hayatını kaybederken saldırgan teslim oldu.

Gündem 12 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Öğle saatlerinde Adana Büyükşehir Belediyesi’ndeki odasında oturan Özel Kalem Müdürü Samet Güdük’ün odasına gelen Mikail G. bir süre sohbet ettikten sonra odadan “Bir şey unuttum” diyerek ayrıldı. 

Silahı yumurta kolisine saklamış

10Haber’in tanıklardan aldığı bilgiye göre aşağıdan aldığı yumurta kolileriyle yeniden makam odasına çıkan saldırgan Mikail G. yumurta kolisine sakladığı silahı çıkararak Samet Güdük’e “Kusura bakma” dedi ve ateş açtı. 

Tanıklar altı el silah sesi duyduklarını belirtirken vücuduna üç kurşun isabet eden Samet Güdük ağır yaralandı. 

Olay yerinden kaçan saldırgan belediyeye yakın karakola giderek silahıyla teslim oldu. 

Adana Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdür Vekili evli, iki çocuk babası Samet Güdük’ü tabancayla vurarak ağır yaralayan Mikail.G’nin ifadesinde “Beni dolandırdı, bundan dolayı vurdum” dediği öğrenildi.

Güdük saldırgana yardım etmiş

Belediye kaynaklarının 10Haber’e verdiği bilgiye göre 44 yaşındaki saldırganın emniyetteki “Beni dolandırdı” ifadesi gerçeği yansıtmıyor. Mikail G’nin maddi durumunun iyi olmadığını aktaran belediye çalışanları “İhtiyacı olduğu için belediyenin ekmeğini dağıtma işine alınmıştı. Samet Güdük’ü tanıdığı için yardım kolileriyle yaşıyordu” dedi. 

Saldırgan Mikail G.

Belediye Başkanı Karalar: Yardım maksadıyla işe aldığımız biri

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar “Saldırgan belediye çalışanı. Yardım maksadıyla işe aldığımız personel. Yalvar yakar işe aldığımız biriydi. Niye böyle bir şey yaptı, anlamadık. Belediye personeli olduğu için arkadaşlar üstünü aramamış. Samet Güdük ameliyata alındı, durumu ağır” dedi.

Adana Valiliği’nden yapılan açıklamada ise “Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük Adana Büyükşehir Belediyesi içinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır şekilde yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede ameliyata alınmıştır. Olayın alacak verecek meselesi yüzünden Adana-1980 doğumlu, Belediye Halk Ekmek çalışanı M. G. isimli şahıs tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiş, şüpheli şahıs suç aleti ile birlikte olay akabinde yakalanmıştır” dendi. 

Saldırgan Mikail G’nin silahıyla havaya ateş ettiği anları yakın zamanda kendi sosyal medya hesabından paylaştığı ortaya çıktı.

Zeydan Karalar’ın “durumu ağır” açıklaması yapmasından kısa süre sonra acı haber geldi. Silahlı saldırıya uğrayan Adana Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Samet Güdük saldırıdan birkaç saat sonra hayatını kaybetti.

Yoksa Adana Emniyet Müdürü bir polis amirini dövdüğü için mi görevden alındı?Yoksa Adana Emniyet Müdürü bir polis amirini dövdüğü için mi görevden alındı?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.