Belediyenin yaptığı konutlar depremde ağır hasar aldı: Başkan sorumluluktan kaçıyor

Malatya'da Ak Partili Yeşilyurt Belediyesi’nin 2018'de yaptırdığı Yeşilköy 1 ve 2 konutlarının ağır hasar alması konut sahiplerini endişelendirdi. Çözümsüz kalan konut sahipleri, belediye başkanının sorumluluk almadığını, inşaatın uygun şartlara göre yapılmadığını belirterek mahkemeye başvurdu. 

Gündem 3 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

6 Şubat depremlerinde en fazla hasar alan illerden olan Malatya’da, en az 50 bin bina ağır hasar aldı.

Ağır hasar alan yapılardan bazıları ise yaptığı villa tipi sosyal konutlarla gündeme gelen Yeşilyurt Belediyesi’nin 2018’de yaptığı evlerdi.

Yeşiköy Konutları’nın açılışına Yeşilyurt Belediyesi Başkanı Mehmet Çınar da katılmıştı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün son raporunda “Binanın taşıyıcı sistemi elemanlarında ileri düzeyde yapısal hasarlar mevcuttur” denilirken ismini vermek istemeyen bir konut sahibi, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın sorumluluktan kaçtığını, sanki bir önceki dönem başkan yardımcısı değilmiş gibi hareket ettiğini ve Yeşilköy’de oturan tüm vatandaşların mağdur olduğunu belirtti.

Afet bölgesinde seçim sonucu: Erdoğan 11 ilde oy artırdı, Kılıçdaroğlu üçünde oy kaybettiAfet bölgesinde seçim sonucu: Erdoğan 11 ilde oy artırdı, Kılıçdaroğlu üçünde oy kaybetti

Malatya Bu Sabah gazetesinin haberinde yapılan incelemelerde belediyenin yaptığı konutların etriye demirlerinin eksik, paspayının olmadığı ve beton kalitesinin de uygun standartlarda olmadığı belirtildi.

Belediye Başkanı Mehmet Çınar, konutların anahtar tesliminde konuşma yapıyor.

Yeşilyurt Belediyesi’ne bağlı olan Yeşilyurt İnşaat A.Ş’nin projelerinden olan iki bloklu 80 daireden ve iki  dükkanın yer aldığı konutlar 2018’in ocak ayında teslim edilmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.