Binali Yıldırım anjiyo oldu, bir damarına stent takıldı

Gündem 10 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Eski Başbakan Binali Yıldırım’ın kalbini besleyen damarlardan birine stent takıldı. Yıldırım, İstanbul’da girdiği rutin sağlık kontrolu sırasında kalbinde bir damar bir ölçüde tıkalı bulununca anjiyoya alındı ve stent takmak işlemi gerçekleşti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ak Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın önemli bir sağlık sorununun bulunmadığını duyurdu.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sayın Binali Yıldırım’ın sağlık durumu hakkında bazı basın organlarında yer alan haberlerle ilgili açıklama ihtiyacı doğmuştur. Kendisinin rutin sağlık kontrolleri en son dün itibariyle tamamlanmıştır. Sayın Yıldırım’ın önemli bir sağlık sorunu bulunmamaktadır. Kendisine nice sağlıklı günler dilerim” dedi.

Anadolu Ajansı’nın geçtiği habere göre ise Ak Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Bayram tatili için gittiği memleketi Erzincan’dan İstanbul’a döndüğünde rutin kontrol için hastaneye gitti. Bir damarının tıkalı olduğu tespit edilince Yıldırım anjiyo oldu. Yıldırım’a stent takıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu bildirilen Yıldırım’ın İstanbul’daki evinde dinlendiği öğrenildi.

Ne olmuştu?

Ak Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve İstanbul milletvekili Behiye Eker, Twitter üzerinden paylaştığı mesajında “Kalp krizi geçirerek anjiyo olan Genel Başkan Vekilimiz Sayın Binali Yıldırım Beyefendiye geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Rabbimden acil şifalar diliyorum” demişti.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.