Bir günde iki noktadan acı haber: İki polis, iki asker şehit oldu

Suriye’nin Tel Abyad kentinde terör örgütü PKK/PYD'nin bombalı eylemlerde kullanmak üzere hazırlandığı patlayıcıların bulunup, imha edilmesi sırasında yaşanan patlamada iki Türk polisi ile bir yerel polis şehit oldu. Aynı gün Şırnak’ta askerleri taşıyan otobüs devrildi, iki asker şehit oldu.

Gündem 1 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Türkiye ile Suriye yerel polisi, terör örgütü PKK/PYD’nin Türkiye’de bombalı eylem düzenleyeceği, bu eylemlerde kullanılacak patlayıcıların Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısında, Barış Pınarı Harekatı ile teröristlerden arındırılan Suriye’nin Tel Abyad’da bulunduğu istihbaratı sonrası çalışma başlattı.

Terör örgütü PKK/PYD’nin Türkiye’de düzenlemeyi planladığı bombalı eylemlerde kullanılacak patlayıcıların Suriye’nin Tel Abyad kentinde bulunduğuna dair istihbaratı alındı. Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan ve Barış Pınarı Harekatı kapsamında terörden arındırılan bölgede Türk polisi ile yerel polis çalışma başlattı.

Bu kapsamda belirlenen adreste yapılan aramada, terör örgütüne ait patlayıcılar bulundu. Dün öğle saatlerinde, patlayıcıların imha edilmesi sırasında patlama meydana geldi. Şiddetli patlamada iki Türk polisi ile bir yerel polis şehit oldu. Dördü yerel, yedisi Türk 11 polis de yaralandı. Yaralılar, bölgeden tahliye edilip, Akçakale Devlet Hastanesi’ne getirildi. Yaralı polislerin hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi.

Olaya ilişkin Şanlıurfa Valiliği’nden de yapılan açıklamada, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Aziz milletimizin başı sağ olsun” denildi.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş paylaştığı taziye mesajında şehit polis memurlarının isimlerini Özgür Barçın ve Resul Barutcu olarak açıkladı

Birçok siyasi de sosyal medya hesabından taziye mesajı paylaştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kazada hayatını kaybeden iki asker için sosyal medya hesabından taziye mesajı yayınladı

Şırnak’ta askerleri taşıyan otobüs devrildi: 2 şehit

Aynı gün bir acı haberde sınırlarımız içinden geldi. Şırnak’ta askeri personeli taşıyan otobüsün şarampole devrilmesi sonucu iki asker şehit oldu, dört asker yaralandı.

Şırnak-Uludere kara yolu Balveren beldesi mevkiinde sabah saatlerinde askeri personeli taşıyan otobüs, şarampole devrildi. İhbar üzerine kaza yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), kazada 2 askerin şehit olduğunu ve 4 askerin de yaralandığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, yaralı askerlerin hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlandığı belirtildi.

Açıklamada “Hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı dileriz.” ifadelerine yer verildi. Otobüs vinçle bölgeden kaldırılırken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Mardin'de bir asker şehit olduMardin’de bir asker şehit oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.