Polat çiftinin 4 yıl önceki paylaşımı ‘Fenomenlerin Şampiyonlar Ligi’ni fena yaktı

Tutuklanan Polat çiftinin 4 yıl önce ‘şampiyonlar ligi’ notuyla paylaştığı fotoğraf karesinde gülümseyen tüm fenomenler mercek altına alındı. Fotoğraftaki Öz çifti hakkında ağır suçlamalarla soruşturma başlatıldı bile.

Gündem 29 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Lüks yaşamlarını sosyal medyada sergileyerek dikkatleri üzerine çeken Dilan ve Engin Polat çifti kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla 5 Kasım’da tutuklandı.  Her şey güzellik merkezi, kozmetik ve inşaat şirketleri olan çiftin kısa sürede nasıl zengin olduğunun kamuoyu tarafından sorgulanmasıyla başlamıştı. Nitekim MASAK raporu da şüpheli işlemleri ortaya çıkardı ve sonrası bütün sosyal medya fenomenlerinin mercek altına alınmasına sebep oldu.

Bu fenomenlerden biri Tayyar ve Özlem Öz çiftiydi. Çiftin yaşamı Polat ailesinin yaşamına o kadar benziyordu ki bazı videolar neredeyse aynı ifadelerle çekilmişti. Öz çifti de zengin bir geçmişe sahip değildi, ‘yıldızlar’ı son zamanlarda parlamıştı. Kamuoyunun ilgisini çeken bu çift hakkında da “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’, ‘Resmi belgede sahtecilik’, ‘Vergi usul kanununa muhalefet’ ve ‘Malvarlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek’ suçlarından soruşturma başlatıldı.

Özlem Öz ve Tayyar çiftine ait Ataşehir Örnek Mahallesi Libadiye caddesindeki güzellik merkezinde ise sessizlik hakim.

‘Şampiyonlar Ligi’ndekiler inceleme altında

Öte yandan Polat çifti soruşturmasında yeni bir gelişme daha yaşandı. Dilan Polat’ın 2019 yılında paylaştığı ve ‘Şampiyonlar ligi’ olarak nitelendirdiği fotoğraftaki fenomenler tespit edildi.

Dilan Polat’ın fotoğrafında bulunan fenomenler için harekete geçildi

Fotoğrafta, Eylül Öztürk, eşi Kenan Özkan, Şulemsi olarak bilinen Şule Kayatürk, Yavuz-Merve Korkut çifti, Tolunay-İleyda Topal çifti, Ömer-Tuğba Bağ çiftleri bulunuyor. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında fotoğrafta tespiti yapılan fenomenler için yurtdışına çıkış yasağı talep edildi.

Dilan Polat'ın intihar açıklamasının ardından cezaevindeki denetimler artırıldıDilan Polat’ın intihar açıklamasının ardından cezaevindeki denetimler artırıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.