Antalya’da sahile vuran altıncı ceset: Valilik göçmen teknesini işaret etti

Antalya'nın Aksu ilçesinde sahile vurmuş erkek cesedi bulundu. Son beş günde sahile vuran ceset sayısı altıya yükselince valilikten açıklama geldi. Valilik cesetlerden beşinin kaybolan bir teknedeki göçmenler olabileceğini açıkladı.

Gündem 21 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Türkiye günlerdir Antalya’da kıyıya vuran cesetleri konuşuyor. Dün de Aksu ilçesi Kemerağzı Mahallesi’ndeki Kundu Acısu Deresi suyunun sahile karıştığı yere yakın noktada saat 10.00 sıralarında babası Abdülaziz Güneş ile sahile balık tutmaya gelen Deniz Güneş sahilde dolaşırken bir ceset gördü ve koşup babasına anlattı.

Abdülaziz Güneş durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Bölgeye sevk edilen polis ekipleri cesedin bir erkeğe ait olduğunu belirledi. Cansız beden incelemenin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Başı olmayan bir ceset Bodrum sahiline vurduBaşı olmayan bir ceset Bodrum sahiline vurdu

‘Önce kütük sandım’

Deniz Güneş “Burada geziniyordum, sonra belki bir şeyler bulurum diye olta attım. Yan tarafıma bir baktım, önce kütük sandım, sonra ceset olduğunu fark ettim. Babamın yanına koştum, sonra da polisi aradık” dedi. Abdülaziz Güneş ise “Sabah balığa geldik. Oğlum görünce yanıma koşarak geldi ve ‘Orada bir ceset var’ dedi. Birlikte gidip baktık. Önce kütüğe benzettim, ceset olduğunu anlayınca hemen polise haber verdik. Bayağı uzun olmuş öleli. Çünkü sadece kemikleri vardı” diye konuştu.

Batmış tekne ihtimali

Çarşamba günü Antalya’nın Alanya ve Manavgat sahillerinde bir çocuk ve bir yetişkin cesedi bulunmasının ardından dün de Manavgat’ta iki, Serik’te bir ceset bulundu. Serik’in Kadriye Mahallesi’nde bulunan kadın cesedinin Antalya’da 13 gün önce kaybolan 18 yaşındaki Merve Şevval Elmas’a ait olma ihtimali üzerine İstanbul’da yaşayan ailesi DNA örneği için Antalya’ya geldi.

Kayıp Merve Şevval Elmas’ın(18) babası Osman Elmas Antalya’ya gelerek DNA örneği verdi.

DNA örneği veren baba Osman Elmas, “Bir şekilde kızımı alıp, gitmek istiyorum. Aslında cesedin kızıma ait olduğundan emin değiliz. Rabbim kimseye böyle acı yaşatmasın” dedi.

Antalya Valiliği’nden cesetlerle ilgili açıklama

Son günlerde Antalya sahillerinde karaya vuran cesetlerle ilgili Antalya Valiliği açıklama yaptı. Antalya Valiliği sahilde bulunan cesetler için “Kıyıya vuran altı cansız bedenden birinin bir süre önce kaybolan M.Ş.E.’ye ait olduğu değerlendirilmektedir. Nihai sonuç adli tıp incelemesi sonucu ortaya çıkacaktır. Diğer beş cansız bedene ait ayakkabı ve kıyafetlerin üretim yerinin Suriye olduğu belirlenmiştir” dedi.

Valilikten yapılan açıklamada Antalya kıyılarında bulunan cansız bedenlerle ilgili olay yeri inceleme ekiplerince çalışma yapıldığı belirtildi.

Cesetlerden birinin bir süre önce kaybolan M.Ş.E’ye ait olduğunun değerlendirildiği aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Nihai sonuç adli tıp incelemesi sonucu ortaya çıkacaktır. Lübnan’ın Ankara Büyükelçiliği tarafından 11 Aralık 2023’te Lübnan ile Suriye arasındaki sahil bölgesinden yaklaşık 90 kişiyi taşıyan bir teknenin Kıbrıs’a doğru hareket ettiği, saatler sonra tekneyle bağlantının kesildiği ve müteakiben teknenin kaybolduğu bildirilmiştir. Son bir haftalık meteorolojik kayıtlar incelendiğinde hakim rüzgarın güney ve dalganın güney doğu yönünden geldiği tespit edilmiş olup muhtemel teknenin batması sonucunda bahse konu cansız bedenlerin akıntı, rüzgar ve dalga sebebiyle ilimizin kıyı hatlarına sürüklenebileceği ihtimali değerlendirilmektedir. 2023-2024 yıllarında Antalya ilinde herhangi bir düzensiz göçmen grubuna ilişkin intikal etmiş bir kaza, olay veya kayıp bildirimi bulunmamaktadır.”

Açıklamada denizlerde ve kıyılarda meydana gelen şüpheli ölüm olaylarına ilişkin kolluk birimleri ve Cumhuriyet savcılıklarıyla koordineli şekilde çalışmalara devam edildiği aktarıldı.

Antalya, İstanbul ve Hatay: Son bir haftada denizden 6 ceset çıktıAntalya, İstanbul ve Hatay: Son bir haftada denizden 6 ceset çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.