Halle Berry, yine yapmak istediğini yaptı
Sosyal medyada tanıştıkları kadınlara müstehcen fotoğraflarını yolladılar, sonrasında ise kendilerini avukat, savcı olarak arayanların dava tehdidine maruz kaldılar. Sonuç: 12 milyon 132 bin TL’lik vurgun!
Antalya’da sosyal medyada tanıştıkları kadınlarla uygulama üstünden karşılıklı müstehcen görüntü gönderen 10 kişi ardından da tehdit edilip dolandırıldıkları iddiasıyla savcılığa başvurdu. Başlatılan soruşturmada dolandırılan toplam paranın 12 milyon 132 bin 203 lira olduğu belirlendi. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmanın ardından hazırlanan iddianame 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Para gönderilen hesapların sahibi 10 şüpheli hakkında 20’şer yıla kadar hapis cezası istendi.
Mağdur avukatı Abdullah İlkkahraman dolandırıcılık olayının detayını anlattı. Avukat İlkkahraman tarafların sosyal medya üzerinden tanıştığını, sonra da cep telefon numaraları verilerek karşılıklı müstehcen görüntü gönderildiğini aktardı. Avukat İlkkahraman “Daha sonra avukat olduğunu belirten kişi olayın mağdurunu arayarak ‘Yazıştığın ve müstehcen görüntü attığın kişi 17 yaşından küçük. Babası olaya şahit oldu, hakkınızda suç duyurusu yaptı’ diyor. Tarafları uzlaştırıp olayı kapatmak için para talep ediyor. Para gönderildikten sonra bu kez de mağdurları kendisini cumhuriyet savcısı olarak tanıtan bir kişi arıyor, dosyanın avukat tarafından kendilerine getirildiğini belirtip olayı kapatmak için o da bir miktar para talep ediyor. Para ödemeleri ise üçüncü kişilerin hesaplarına yapılıyor” dedi.
Mevcut olayda hesap sahiplerinin genellikle üniversiteliler ya da maddi durumu kötü kişiler olduğunu aktaran avukat İlkkahraman bu öğrencilerin para karşılığı hesaplarını kullandırdığını, bazılarının kredi puanlarını yükseltmek için hesaplarında yüklü miktarda para giriş çıkışı olmasının faydası olacağına inandığını söyledi. Avukat İlkkahraman “Hesaplarının kullanılması karşılığında para teklif ediliyor. Bu durumda bu kişiler de otomatik olarak suça iştirak etmiş olarak yargılanıyor. Vatandaşı ne polis, ne avukat, ne de Cumhuriyet savcısı arayıp mevcut dosyayı kapatacağını söyleyebilir. Vatandaşlarımız bu şekilde aranırsa ya da böyle bir olayın içinde olurlarsa kesinlikle en yakın Cumhuriyet savcılığına gitmelerini ya da kolluk güçlerine müracaat etmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.
Dolandırılan bazı mağdurların durumun yüz kızartıcılığından ötürü şikayetçi olmadığını aktaran avukat İlkkahraman “Bu tür olaylar para trafiği ve yazışmalarla ortaya çıkınca kolluk güçleri bu kişilere ulaşıyor. Olayı yapan, eylemi gerçekleştiren kişi tespit edilemeyince hesap sahiplerinin bu suçlardan ceza aldığını görmekteyiz. Bunlar basit suçlar değil” dedi.
Avukat Abdullah İlkkahraman bu tür dolandırıcılık faaliyetlerinin ‘nitelikli’ olarak değerlendirildiğini belirterek “10 yıl, eylemin birden çok tekrarlanması halinde ceza artıralarak, örgüt kapsamındaysa yarı veya bir oranında artırım göz önüne alındığında 15-20 yıla kadar yargılanma olabiliyor. Vatandaşlar olayın iç yüzünü bilmediği kişilere kesinlikle hesap bilgisini vermemeli. Böyle telefonlar aldıklarında kolluğa başvurmalarını önerebiliriz” diye konuştu.