Birlikte yaşadığı kadını öldürüp lokantadan ‘Aslan gibi yaşadım, paşalar gibi de yatacağım’ paylaşımı yapmış

Esra Yılmaz ile yanındaki Rüknettin Özdemir'i öldüren Ramazan Baykara'nın çifte cinayetten sonra gittiği lokantada yemek yediği ve çektirdiği fotoğrafı da 'Aslan gibi yaşadım, paşalar gibi de yatacağım' sosyal medyada paylaştığı ortaya çıktı.

Gündem 21 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Batman’da Ramazan Baykara birlikte yaşadığı Esra Yılmaz ile yanındaki Rüknettin Özdemir’e tabancayla ateş etti. Yılmaz ve Özdemir yere yığıldı, Baykara kaçtı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Yılmaz ve Özdemir’in öldüğünü belirledi. Olaydan sonra yakalanıp gözaltına alınan Baykara’nın Rüknettin Özdemir ile mesajlaşmalarını görüp Esra Yılmaz’la tartıştıklarını, kadının telefonundan Özdemir’e buluşmak için mesaj attığını ve silahını onun da olay yerine gelmesinden sonra kullandığını söylediği öğrenildi. Baykara çıkarıldığı mahkemede tutuklanırken Yılmaz ve Özdemir’in cansız bedenleri otopsinin ardından yakınlarına teslim edilip toprağa verildi.

Baykara’nın cinayetlerden sonra gittiği lokantada fotoğrafını çektirip ‘Aslan gibi yaşadım, paşalar gibi de yatacağım’ notuyla paylaşım yaptığı ortaya çıktı. Esra Yılmaz’ın amcası Ramazan Yılmaz Baykara’nın cinayeti tasarlayarak işlediğini söyledi, “İlişkileri 3-4 yıl önce başladı. Esra’yla kaçarak evlendiler. Dini nikahlıydılar, resmi nikah yapmadı. Bir çocukları oldu, şimdi iki yaşında. Ne iş yaptığı belli değildi. Olayı geç saatte öğrendim. Öldürülen diğer kişiyle ilgili bilgim yok, tanımıyorum. Cinayet Ramazan Baykara tarafından planlanmış bir cinayetti. Kızın telefonuna elkoydu, eşi diyemiyorum, çünkü vahşice katlettiği eşi olamaz. Esra babasının evindeydi. Aralarındaki sorunu çözmek için bir yere götürmek istemiş. Başkasıyla ilişkisi olduğu iddiası asılsız. Gerçek bir yanı yok. Tek taraflı bir ifade. Alacağı ceza indiriminden faydalanmak için böyle iftira atıyor” dedi.

‘Kızını öldürdüm, teslim olacağım’

Ramazan Baykara’nın kızına şiddet uyguladığını söyleyen Çiğdem Yılmaz da “O gece kızımla konuşmak için gelip torunumu ve en küçük kızımı da alıp çıktılar. ‘Kafeye götüreceğim’ dedi. Torunumu ve küçük kızımı kaldığı eve bırakıp Esra’yı öldürmeye götürmüş. Daha sonra beni aradı, ‘Ben kızını öldürdüm. Yanındaki kişiyi de öldürdüm, yiyip içip teslim olacağım’ dedi. Kızım namussuzluk yapmadı. Kızıma şiddet uyguluyor, içip kumar oynuyormuş. Öğrendik ki 4-5 milyon lira borç yapmış. Kızım şiddet görmüş, komşuma anlatmış; ‘Beni öldürecek, borçları için beni satmak istiyor’ demiş. Ben de kızımı yanıma aldım, konuştum. Kızım her şeyi bana anlattı. ‘Babama da anlatacağım’ dedi. ‘Anne babama söyle, ben namussuzluk yapmadım’ dedi. Bu işin peşini bırakmayacağım” dedi.

Batman'da çok tuhaf bir 'kan davası'Batman’da çok tuhaf bir ‘kan davası’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.