Gölcük’te yapılaşma: Bolu Belediye Başkanı’nı eşi de protesto etti

Gölcük Tabiat Parkı'nda yapılaşmanın önünü açacak bungalovların kiralanmasıyla ilgili Bolu Belediyesi Meclisi'nde yapılacak oylamadan önce protesto vardı. Bolu Belediye Başkanı Özcan’ın eşi Meral Özcan da protestocuların arasındaydı.

Gündem 19 Nisan 2024

Kent merkezine 13 kilometre uzaklıktaki Gölcük Tabiat Parkı’nda orman içindeki alanlara bungalov, idare ve konuk evi ile kır lokantası yapımı için 2016 yılında Gölcük Tabiat Parkı Gelişme Planı Revizyonu projesi hazırlandı. 19 Aralık 2017’de projenin ihalesi yapıldı. Bolu Belediyesi tarafından 2018 yılında 7 milyon TL harcanarak 25 bungalov ev yapıldı. Gölcük Platformu doğanın yapısını bozacağı gerekçesiyle dava açtı. 2019 yılında Bolu İdare Mahkemesi de projeyi iptal etti. Danıştay şubatta projenin iptali kararını bozdu. Projenin tekrar onaylanmasıyla bungalovların kiralama hakkı Bolu Belediyesine geçti. Bolu Belediye Meclisi Nisan Ayı 2’nci birleşiminde bungalovların 17 yıllığına kiralanması için hazırlanan gündem maddesi görüşüldü.

Meclis toplantısından önce tabiat parkı içinde bungalov evlerin kullanımına karşı çıkan Gölcük Platformu Bolu Belediyesi önünde protesto eylemi yaptı. Protestocular arasında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın eşi Meral Özcan da vardı. Meral Özcan eylem sırasında ‘İlle de Bolu, ille de Gölcük’ yazılı pankart taşıdı. Belediye binası önündeki topluluk daha sonra belediye meclis toplantısının yapılacağı salona geçti. Platform üyeleri burada ellerinde pankartlarla slogan atarak Tanju Özcan’a tepki gösterdi.

Burada Gölcük Platformu Sözcüsü Erol Perçin ormanlık alanda yapılaşmadan vazgeçilmesi çağrısı yaptı.

Tanju Özcan ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün tabiat parkındaki kiralama hakkını Bolu Belediyesinden almak istediğini belirtti. Özcan bungalovların Boluspor’a destek için kiralanmak istendiğini de söyledi.

Daha sonra Gölcük Platformu üyelerinin talepleri doğrultusunda kiralamayla ilgili gündem maddesinin tekrar komisyona havale edilmesi için oylama yapıldı. Belediye meclis üyelerinin oybirliğiyle bungalov evleri kiralama konusu geri çekildi. Oylamadan sonra Gölcük Platformu üyeleri alkışlarla salondan ayrıldı.

Tanju Özcan eşine seslendi

Başkan Özcan oylama sonrasında eylemciler arasında yer alan ve meclisi takip eden eşi Meral Özcan’a seslendi. Eşinin dünyada bir ilke imza attığını belirten Özcan “Bir taraftan demokrasi açısından mutlu oldum. Yani karı- koca aynı düşünmek zorunda değil. Gerçi ben de seni protesto ediyorum, bu akşam geç geleceğim eve” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.