Boş arazide çocuğa köpek saldırısına soruşturma

Ankara'da bir çocuğa boş arazide köpekler saldırdı ve çocuk ağır yaralandı. İçişleri Bakanı Yerlikaya mülkiye müfettişlerine olayın araştırılması için talimat verildiğini duyurdu.

Gündem 9 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Ankara Keçiören’de iki çocuğun bir hafta arayla köpeklerin saldırısına uğraması üzerine İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın talimatıyla soruşturma açıldı.

Dördüncü sınıf öğrencisi T.Y. önceki sabah Keçiören ilçesi Kafkas Mahallesi’ndeki evinden okuluna gitmek için çıktı ama Kafkas Ortaokulu arkasındaki boş arazide çok sayıda köpeğin saldırısına uğradı. Çevredeki vatandaşların sopalarla müdahale ederek kurtardığı çocuk ağır yaralı olarak Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Durumu ağır olan çocuk daha sonra Hacettepe İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesinde yoğun bakıma alındı. Durumu ciddiyetini koruyor.

Yaşananlara şahit olan Mehmet Dafdaf’ın anlatımına göre çocuk köpeklerle bayağı mücadele etti. Önce çantayla vurdu, elinde ne varsa fırlattı, ama köpekler saldırmaya devam etti. Mehmet Dafdaf da can havliyle çocuğun yardımına koştu ve indiğinde arabasıyla çocuklarını okula götüren komşusuna rastladı. Dafdaf da araca bindi ve T.Y.’nin saldırıya uğradığını gördükleri boş araziye yöneldiler. Ancak köpekler bu kez de arabaya saldırdı ve yardıma gelenler uzun süre araçtan inemedi. Sonunda araçtan inmeyi başarıp çocuğu kurtardılar. Mehmet Dafdaf köpeklerin bir hafta önce de aynı yerde çocuklara saldırdığını söyledi: “ille bir çocuğun ölmesi mi lazım, bunlar bir hafta önce de burada başka bir çocuğa saldırmış.”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da Twitter’dan olayla ilgili açıklama yaptı ve Mülkiye Müfettişleri’nin olayı araştırmasını istediğini duyurdu.

Eboue'den Kraliçe'ye: Köpeklerinizin bakıcısı olmak istiyorumEboue’den Kraliçe’ye: Köpeklerinizin bakıcısı olmak istiyorum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.