Boşandığı erkeğin katlettiği Merve’nin tabutunu kadınlar omuzladı

Mersin'de bir yıl önce boşandığı Mervegül Bayer'i öldüren Mustafa Yıldır intihar etti. Mervegül Bayer'in cenazesiyse dün kadınların omzundaydı. Kadınlar alkışlar ve sloganlarla Merve'yi son yolculuğuna uğurladı.

Gündem 8 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Mersin’de yaşayan 41 yaşındaki Mustafa Yıldır 31 yaşındaki Mervegül Bayer’le ikinci evliliğini yapmıştı. Yıldır Mersin Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü’nde görevliydi, Mervegül Bayer de satış danışmanıydı. Ancak çift geçen yıl boşandı ve Mustafa Yıldır ayrıldığı kadınla bugün bir sokakta buluştu. İddiaya göre ikili arasında kavga çıktı ve Mustafa Yıldır tabancasıyla genç kadını vurdu.

Kadın kurşunun isabet etmesiyle yere yığılırken Mustafa Yıldır da aynı silahla intihar etti. Olayı görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri Mustafa Yıldır’ın öldüğünü, kadının yaralı olduğunu saptadı. Ancak ambulansla hastaneye sevk edilen Mervegül Bayer de yolda yaşamını yitirdi.

Mervegül Bayer’in cenazesini dün kadınlar teslim aldı ve mezarlıkta sadece onlar taşıdı. Hiçbir erkeğin Mervegül Bayer’in tabutunu omuzlamasına izin vermeyen kadınlar alkışlar ve sloganlarla kadın cinayetlerini protesto etti.

Vahşi bir kadın cinayetine daha 'pişmanlık' indirimiVahşi bir kadın cinayetine daha ‘pişmanlık’ indirimi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.