Boşandı, bir saat sonra eşini ve yanındaki erkeği öldürdü

İsimler, şehirler ve zaman değişiyor ama yaşananlar, fail ve bahanesi aynı. Yine bir kadın boşandıktan bir saat sonra eski eşi tarafından kafasına sıkılan kurşunla katledildi. Katilin bahanesi de kıskançlık.

Gündem 4 Nisan 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Siyasiler, vatandaş, sivil toplum… Kim kadın cinayetleri ile ilgili konuşsa lanetliyor, kadın cinayetlerini bitirmek için yapılması gerekenleri anlatıyor ama tablo hiç değişmiyor. Kadınlar kendilerini koruyan yasaların güçlendirilmesini istiyor ama güçlenmek bir yana kadını koruyan sözleşmelerden imza çekiliyor. Hal böyleyken kadın cinayetlerine her gün yenisi ekleniyor. Üstelik hikaye tanıdık, fail tanıdık, bahane tanıdık…

Bu cinayetlerin son örneği Diyarbakır’da 1 Nisan’da yaşandı. Mahkeme çıkışı takip ettiği 34 yaşındaki Sevda Meşe’yi ve yanındaki 50 yaşındaki Mehmet Sadıç’ı tabanca ile ateş ederek öldüren 35 yaşındaki Adem Meşe saklandığı adreste yakalanarak gözaltına alındı. Adem Meşe’nin cinayeti Sevda Meşe ile anlaşarak boşandıktan bir saat sonra işlediği ortaya çıktı.

İstanbul’da kadın cinayeti: Hemşire Sibel eski sevgilisi tarafından öldürüldüİstanbul’da kadın cinayeti: Hemşire Sibel eski sevgilisi tarafından öldürüldü

Adem Meşe aile mahkemesinde görülen boşanma davasının ardından Sevda Meşe ile yanındaki sevgilisini olduğu iddia ettiği Mehmet Sadıç’ı takip etti. Adem Meşe 212’nci sokakta bulunan eve girmek üzere olan Sevda Meşe ve Mehmet Sadıç’ın yanına gelerek başlarına tabanca ile ateş etti. Meşe ve Sadıç yere yığılırken Adem Meşe kaçtı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrolde Sevda Meşe ve Mehmet Sadıç’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yeri incelemesinin ardından Meşe ve Sadıç’ın cenazeleri otopsi için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Ardından da Meşe ve Sadıç’ın cenazesi yakınlarına teslim edilerek toprağa verildi.

Olayın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri Adem Meşe’nin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan araştırmada Sevda Meşe ve Mehmet Sadıç’ın yaklaşık bir hafta önce 212’inci Sokak’taki evde beraber yaşamaya başladığı öğrenildi. Adem Meşe’nin ise kent merkezinde bir evde saklandığı belirlendi. Meşe adrese düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Meşe’nin 1 Nisan’daki mahkemede Sevda Meşe’den anlaşmalı olarak boşandığı ve cinayetleri de bundan bir saat sonra işlediği ortaya çıktı. Adem Meşe’nin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Vahşi bir kadın cinayetine daha 'pişmanlık' indirimiVahşi bir kadın cinayetine daha ‘pişmanlık’ indirimi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.