Boşanma aşaması şiddeti: Bir kadın öldü, diğeri ölümden döndü

Adana'da Ayşe Dürüst, ayrıldığı eşi Murat Dürüst tarafından parke taşıyla öldürüldü. Saldırganı çevredekiler linç ederken polis kurtardı. Bartın'da ölümden dönen Ahsen Paşalı da eşi Okan Paşalı'nın şiddetinden korkuyor ve sesini duyurmaya çalışıyor.

Gündem 30 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Kadın cinayetlerine karşı eylem.

Adana’da yaşayan 53 yaşındaki Murat Dürüst, 52 yaşındaki Ayşe Dürüst’le evliydi, iki çocukları vardı. Ayşe Dürüst yakın zamanda eşinden ayrılmaya karar verdi ve evden ayrıldı. Ancak Murat Dürüst bunu kabul etmiyordu ve 28 Ağustos’ta iddiaya göre sokakta karşılaştılar. Sonra burada adam evi terk ettiği için Ayşe Dürüst’e saldırdı ve yerden aldığı parke taşıyla kadına vurmaya başladı.

Çevredekiler araya girince adam kadından uzaklaştı ama çok yaralanmıştı. Bu sırada çevredekiler de Murat Dürüst’ü linç ediyordu ki polisle sağlık ekipleri geldi. Murat Dürüst, polis tarafından gözaltına alındı, yaralı kadın da Yumurtalık Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Başına aldığı ağır darbeler yüzünden daha donanımlı olan Adana Şehir Hastanesi’ne sevk edilen Ayşe Dürüst yaşama tutunamadı, bir gün sonra öldü.

Murat Dürüst ise ifadesinde, eşiyle kısa süre önce anlaşamadıkları için ayrıldıklarını, kendisine nerede olduğunu sorduğunu ancak yalan söylediğini, yolda karşılaşınca tartışıp, yerden aldığı taşla başına vurduğunu anlattı. Murat Dürüst, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Bir başka kadın ölümden döndü

Bir de Bartın’da bir kadının ölümden kaçma mücadelesi vardı. O kadın Ahsen Nur Paşalı’ydı ve sesini duyurmak için çektiği videodan beş saat sonra vurulmuştu. Peki Ahsen’e ne oldu, her şey göz göre göre nasıl bu noktaya geldi. 27 Ağustos’ta eşinin bacaklarından vurduğu Ahsen, taburcu olduktan sonra yaşananları anlattı.

Ankara’da yaşayan 27 yaşındaki kadın, 30 yaşındaki Okan Paşalı’yla evliydi. Yedi yıllık birlikteliklerinden iki çocukları olmuştu ama Okan Paşalı’dan şiddet görüyordu. O da dayanamadı, ailesinin yanına Bartın’a kaçtı. 27 Ağustos’ta da bir video paylaştı ve öldürülmek istemediğini duyurdu ama kimse yardım etmedi, Okan Paşalı da bu sırada onun yerini çoktan öğrenmişti, pompalı tüfekle Ankara’dan Bartın’a doğru yola çıkmıştı. Yanında bir arkadaşı da vardı, Amasra’ya girdiklerinde kadını buldu ve bacaklarına ateş etti. Kadın yaralandı, onlar da Kastamonu’ya kaçarken yakalandı. İki saldırgan tutuklanırken kadın da tedavi gördü, taburcu oldu.

Ahsen Nur Paşalı.

Ahsen yaşadığı şoku atlatamadı ama yaşadıklarını anlattı. Onun anlattığına göre genç kadın geçen mayıs ayında boşanma aşamasında olduğu Okan Paşalı’dan şiddet gördü, burnu kırıldı. Bu andan sonra şikayetçi oldu ama adam adli kontrolle serbest bırakıldı. Ahsen de korktu ve nöbetçi savcıyla görüştü, koruma istedi. Koruma verildi, o da sığınma evine gitti. Bir süre burada güvendeydi, sonra buradan çıktı Amasra’ya ablasının yanına gitti.

Olay günü de dükkanın önündeydi, iki saldırgan da oraya geldi. Plaka farklıydı ve şoför koltuğunda oturan da eşi değildi. Şüphelenmediği için kaçamadı. Biraz zaman geçti, çay içmek için yolun karşısına geçiyordu ki Okan Paşalı arabadan indi. O bu anı da görmedi, sadece eski eşinin ‘çocuklar nerede?’ diye bağırdığını duydu. Kafasını kaldırdığında pompalı tüfekle karşılaştı ve kurşunların hedefi oldu. Saldırıdan sonra kaçarken ikinci kurşun da ona isabet etti, Okan Paşalı da kaçtı.

Ahsen şimdi adalet istiyor. Okan Paşalı tutuklandı ama içi rahat değil. Bu arada tutuklanan Okan Paşalı’nın ifadesi ortaya çıktı. Paşalı nöbetçi mahkemede verdiği ifadede “Benim Ankara’da işim, gücüm var, esnafım. Cezaevine girmek istemiyorum, tahliyemi istiyorum. Öldürmek amaçlı bunu yapmadım. Bir daha buralara gelmem, benim hiç göremediğim çocuklarım var. Tahliyemi istiyorum” dedi.

Tüfeğini almış kente geliyor, kadın ‘ölmek istemiyorum’ diye canlı yayında feryat ediyordu; kimse durdurmadı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.