Doçentin kini: Evi sattı, boşanacağı eşi ikizleriyle sokakta kaldı

Antalya'da boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından oturduğu ev satılan ve ikiz kızlarıyla tahliye edilen Hanna Y. sokakta kaldı. Anne ve ikizler pijamalarla sokağa atılan eşyaların yanında beklerken yardım istedi.

Gündem 30 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
ANTALYA'DA BOSANMA ASAMASINDA OLDUGU ESI TARAFINDAN OTURDUGU EV SATILAN VE IKIZ KIZLARIYLA TAHLIYE EDILEN HANNA Y.(43) GOZYASI DOKUP YARDIM ISTEDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA/DHA)

Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ü.Y. ile 14 yıl önce evlendiği 42 yaşındaki Rus asıllı Türk vatandaşı Hanna Y. iddiaya göre şiddetli geçimsizlik nedeniyle sık sık tartışıyordu. Ü.Y. iki ay önceki bir tartışmadan sonra evden ayrıldı. Bunun üzerine boşanma davası açan Hanna Y. 11 yaşındaki ikiz kızları E. ve H. ile Konyaaltı ilçesi Gürsu Mahallesi’ndeki dairelerine yerleşti.

‘Önceleri çok güzel bir aileydik’

Bugün öğle saatlerinde eve icra memurları geldi ve Hanna Y.’ye eşi Ü.Y.’nin evi sattığını, evin tahliye edilmesi gerektiğini söylediler. Asansörlü taşımacılık firması ile eşyalar evin bahçesine çıkarılırken ikiz kızları ve Hanna Y. evden çıkarıldı. Üstlerinde pijamalarla eşyaların yanında gözyaşı döken anne ve kızları gidecekleri yerleri olmadığını, soğuk havada ne yapacaklarını bilmediklerini söyledi.

Hanna Y., 11 yaşındaki ikiz kızları E. ve H., eşinden ayrılan Ü.Y.’nin evi satması sonrası sokakta kaldı.

İkizlerden H.Y. “Babamı aradım, yalvardım. ‘Yapma’ dedim. Ancak ‘Sokakta kalın, bana ne’ dedi. Bizi terk etti ve annem de çalışmıyor. Zor durumda kaldık” dedi.

E.Y. ise okullarının başlayacağını ve ne yapacaklarını bilemediğini söyledi. Evdeki doğal gaz dahil her şeyi babası Ü.Y.’nin kapattırdığını anlatan E.Y. “Önceleri çok güzel bir aileydik. Bir gün babam annemi çok kötü dövdü. Annem polise şikayet edince de babam hayatı boyunca bize kötülük edeceğini söyledi” diye konuştu.

İkiz kızlarıyla evini tahliye eden Hanna Y. gözyaşları içinde yardım istedi.

Komşularının sakinleştirmeye çalıştığı Hanna Y. ve kızlarına Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü geçici sığınma yeri temin etmek için çalışma başlattı.

Doç. Dr. Ü.Y. ise konuyla ilgili konuşmak istemediğini söyledi.

Boşanmak isteyen eşine kâbus yaşattı: Seni Bergen gibi yaparımBoşanmak isteyen eşine kâbus yaşattı: Seni Bergen gibi yaparım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.