Besim Tibuk ve eşi tam 11 yıldır boşanmak için kavga ediyor

İş insanı Besim Tibuk ile Serap Tibuk 2013'ten beri boşanmaya uğraşıyorlar ama maddi paylaşımda anlaşamıyorlardı. Mahkeme nihayet onları boşadı ama istinaf ilk mahkemenin tazminat rakamlarını değiştirince hukuk mücadelesi yeniden başlayacak.

Gündem 8 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Serap Tibuk ve Besim Tibuk.

Eğer her iki taraf da boşanmak istiyor ve neyi nasıl paylaşacağı konusunda birbirleriyle anlaşıyorsa, boşanmak çok kolay.

İki tarafın avukatları oturuyor bir boşanma anlaşması hazırlıyor; sonra mahkemeye gidiliyor ve genellikle tek celsede boşanma gerçekleşiyor. Zaman zaman ünlü çiftlerin böyle anlaşmalı boşanma haberleri medyaya da yansıyor zaten: ‘Anlaşmalı boşandılar…’

Peki ya taraflar birbiriyle boşanmayı istemek dışında başka hiçbir konuda anlaşamıyorsa? Hatta boşanmayı istemekte bile anlaşamıyorsa?

Net Holding’in patronu, Liberal Parti’nin eski genel başkanı ünlü iş insanı Besim Tibuk ile eski eşi Serap Tibuk’un durumu bu.

Çift, 1988 yılında evlendi. İki çocukları oldu. Ama 25 yıl sonra, 2013’te boşanma davası açıldı. Bu ‘anlaşmasız’ bir boşanmaydı. Serap Tibuk, arzu ettiği şartlar yerine gelmedikçe boşanmak istemiyordu. Mahkeme çifti boşamadı, hatta aralarında yaşanan bunca olaya rağmen ‘Aile birliğinin devamına’ karar verdi.

Besim Tibuk aradan altı yıl geçtikten sonra 2019’da bir kez daha eşine boşanma davası açtı. Yine çiftin arasında bir anlaşma yoktu, yani çekişmeli bir boşanma süreci başladı. Serap Tibuk, evlilikleri boyunca Besim Tibuk’un elde ettiği servetten kendine bir pay istiyor, ayrıca nafaka bağlanmasını talep ediyordu. Besim Tibuk’un ise eşi Serap Tibuk’un talep ettiği rakamlara itirazı vardı.

İstanbul’daki 13. Aile Mahkemesi bu çekişmeli boşanma davasını açıldıktan 5 yıl sonra bitirdi; taraflar birbiriyle anlaşamadığı için rakamları da kendisi belirledi. Buna göre Besim Tibuk artık eski eşi olan Serap Tibuk’a 750 milyon lira maddi tazminat, 100 milyon lira manevi tazminat ve aylık 500 bin lira da ‘yoksulluk nafakası’ ödeyecekti.

Besim Tibuk bu karara itiraz etti ve davayı istinafa götürdü. İstanbul Bölge Mahkemesi, 55 gün sonra kararını verdi.  Mahkeme 100 milyon liralık manevi tazminatı tamamen ortadan kaldırırken 750 milyon liralık maddi tazminatı 50 milyon liraya, aylık yoksulluk nafakasını da 500 bin liradan 350 bin liraya indirdi.

Ama istinaftan çıkan bu karar da Serap Tibuk’u memnun etmedi. Karara tepki gösteren Serap Tibuk avukatı Gökçe Yıldırım aracılığıyla haklarını yasal yollardan aramaya devam edeceğini açıkladı.

Yazılı açıklama yapan Gökçe Yıldırım şunları söyledi:

“Bu kararla kamuoyunun ‘zengin iş insanı’ olarak tanıdığı Besim Tibuk’un 36 yıllık eşine ve iki çocuğunun annesine hiçbir şey vermek istemediği tescillenmiştir. Müvekkilin haklarının korunması için her türlü hukuksal mücadelenin devam ettirildiğini kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

Yargıtay: Kayınvalide ve kayınpedere 'anne, baba' dememek boşanma sebebiYargıtay: Kayınvalide ve kayınpedere ‘anne, baba’ dememek boşanma sebebi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler