Boşanmak isteyen eşine kâbus yaşattı: Seni Bergen gibi yaparım

Şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşiyle boşanma aşamasında olan Emre Ö., eşi Kader Ö.'yü evinin önünde saçından çekerek sıkıştırdı, yanında getirdiği ses fişeğini genç kadının göğsüne koyarak cinsel saldırıda bulundu.

Gündem 8 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

2024’ün ikinci haftasına yine bir kadın şiddeti olayı damga vurdu. Sabah’ın haberine göre Emre Ö. isimli kişi şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma aşamasında olduğu eşine yaşadığı evin önünde kâbus yaşattı. Kendisinden korkup kaçmak isteyen 23 yaşındaki Kader Ö’yü saçından tutarak ara sokakta iki aracın arasına aldı. Genç kadını dövüp “Seni öldürürüm” diye tehditler yağdırdı.

‘Seni Bergen gibi yapacağım’

Boşanma aşamasında olduğu eşine işkence eden koca yanında getirdiği ses fişeğini genç kadının göğsüne dayayıp cinsel saldırıda bulundu. Yerdeki içki şişesini kırıp cam parçalarıyla kadının kol ve bacaklarına kesikler attı.

“Seni Bergen gibi yapacağım” diye bağıran Emre Ö’den kaçmayı başaran genç kadın yoldan geçen araçları durdu. Sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine ambulans sevk edildi. Hastaneye kaldırılan Kader Ö. tedavisinin ardından eşinden şikayetçi oldu.

Suçlamaları kabul etmedi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada gözaltına alınan Emre Ö. nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

Genç kadına dehşet yaşatan koca ifadesinde Kader Ö. ile olay gününde telefonda tartıştıklarını, bunun üzerine eşinin yaşadığı eve gittiğini ve araç içinde konuştuklarını, cam kırıklarını toplamak için elini gömleğinin içine soktuğunda elinde ve üzerinde kesik olup olmadığını anlamak için Kader Ö’nün eşofmanını çıkardığını öne sürdü. Emre Ö “Kader’e bir eylemde bulunmadım. Kader’in teslim ettiği ses fişeği araç torpidosundaydı, hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

41 yıl hapis istendi

Başsavcılık Emre Ö. hakkında ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘Hakaret’ suçlarından 23 yıla kadar, ‘Nitelikli cinsel saldırı’ suçundan ise 18 yıldan az olmamak şartlı hapis istemiyle iddianame hazırladı. İddianamede Emre Ö’nün savunmalarının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu, Kader Ö’nün kaçmasını engellemek amacıyla saçından tutup iki  aracın arasına sürükleyerek cinsel amaçla alıkoyduğu, kimsenin görmeyeceğinden emin olduktan sonra eylemine devam ettiği kaydedildi.

İddianamede yer alan Adli Tıp Kurumu raporunda Kader Ö.’nün vücudunda geniş kesikler bulunduğu, göğsünde ve sırtında darp izlerine ait morluklara rastlandığı kaydedildi.

Bergen’e ne olmuştu ?

Asıl adı Belgin Sarılmışer olan ünlü şarkıcı Bergen Adana’da tanıştığı Halis Serbest ile evlendi. Serbest’in kendisine uyguladığı şiddete rağmen aşık olduğunu söyleyen Bergen 31 Ekim 1982’de İzmir’de çalışırken eşinin azmettirmesi sonucu kezzap saldırısına uğradı. Sanatçı, saldırıda tek gözünü kaybetti, vücudunun büyük bir kısmı da yandı.

Arabesk şarkıcısı Bergen 15 Ağustos 1989 gecesi Adana’nın Pozantı ilçesinde Halis Serbest tarafından kurşunlanarak öldürüldü. Saldırıda annesi Sabahat Çakır da yaralandı.

2023 kadın cinayetleri raporu: Türkiye haritası kanıyor2023 kadın cinayetleri raporu: Türkiye haritası kanıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.