Boşanmak üzereydi, ailesini katletti: Baba yapma!

Yakup Koca boşanma aşamasında olduğu Semiha Koca ve beş yaşındaki kızlarını bahçeye çağırdı. Anne-kız aşağıya indiklerinde Yakup Koca onlara ateş etti, sonra intihar girişiminde bulundu. Katliamdan geriye küçük kızın 'baba yapma' çığlığı kaldı.

Gündem 11 Haziran 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Cinayetin işlendiği çardak (solda), Lale Polat'ın cenazesi taşınıyor (sağda).

Ankara’da yaşayan 55 yaşındaki Yakup Koca ve 43 yaşındaki Semiha Koca evliliklerini bitirme kararı aldılar. Beş yaşında bir kız çocukları vardı. Kadın ayrılmaya kararlıydı ama aileler onları barıştırmaya çalışıyordu. Yakup Koca tüm reddedişlerine rağmen kadının peşini bırakmıyordu, üstelik silahlıydı. Dün de kızını görmek istediğini söyledi Yakup Koca, bu bahaneye annenin ‘hayır’ diyemeyeceğini biliyordu. Yenimahalle’de yaşayan kadını apartmanın kamelyasına çağırdı. Semiha Koca da beş yaşındaki kızını alıp aşağı indi.

İkili bir anda kavga etmeye başladı ve Yakup Koca yanındaki silahı boşanma aşamasında olduğu kadına doğrulttu. O sırada başkaları da vardı ve anlatımlarına göre önce bir kadını koşarken gördüler. Bu kadın Yakup Koca’nın kız kardeşiydi, iddiaya göre abisinin yanında silah olduğunu biliyordu. Ve silah sesi duyuldu. Sesin oyuncak silahtan geldiğini zannettiler ama acı gerçek farklıydı. Yakup Koca önce Semiha Koca’ya, sonra da çocuğuna ateş etmişti. Bu iki el ateşin arasında bir de ses inletti mahalleyi: Baba yapma!

Yakup Koca aynı silahla kendini de vurdu. Mahalleli çardağa gittiğinde bir ailenin yok olduğunu gördü: “Bitmek üzere olan bir evlilikmiş oysa. Ya benimsin ya kara toprağın diyerek her zamanki gibi kadın cinayeti.”

Haber verilmesiyle olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri anne ve beş yaşındaki kız çocuğunun hayatını kaybettiğini belirledi. Yakup Koca ise hastaneye kaldırıldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Ankara’da bir kadın cinayeti daha

Öte yandan Ankara’da boşanma aşamasında bir kadın daha öldürüldü. Sincan ilçesinde yaşayan Lale Polat’tan dört gündür haber alınamıyordu. Yakınları durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi.

Eve polis ekipleri sevk edildi ve eve girdiklerinde kadını kanlar içinde yerde buldular. Gelen sağlık ekipleri Lale Polat’ın hayatını kaybettiği belirledi. Sırtından bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edilen 30 yaşındaki Lale Polat’ın cesedi evdeki incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Lale Polat’ın bir süredir anlaşmazlık yaşadığı eşiyle boşanma aşamasında olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Neler oluyor? Üç günde beş kadın cinayeti, bir şüpheli ölümNeler oluyor? Üç günde beş kadın cinayeti, bir şüpheli ölüm

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.