Ural Havayolları'nın Ekaterinburg-İstanbul seferini yapan uçağının kalkışından kısa süre sonra bir yolcunun powerbank'i patlayarak alev aldı. Yolcu yaralandı.
Olay, 22 Şubat günü Rusya merkezli Ural Havayolları’nın U6773 sefer sayılı, RA-73833 kuyruk tescilli uçağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İstanbul seferini yapan uçak Ekaterinburg Koltsovo Havalimanı’ndan havalandı.
Airbus A320 tipi uçağın havalandıktan kısa süre sonra bir yolcunun yanında telefon şarj etmek için kullandığı powerbank (taşınabilir şarj cihazı) patladı. Cihaz alev almaya başladı. Durum üzerine kabin ekibi olaya müdahale ederken, yolcu ise olayda hafif şekilde yaralandı.
Yangın söndürme tüpüyle alevlerin kontrol altına alınmasının ardından yanan cihaz cihaz metal bir kaba konarak suyla soğutuldu. Kabin ekibinin profesyonelliğine teşekkür ederek şikayette bulunmayan yolcuya da soğuk suyla ilk müdahale yapıldı. Olayın ardından uçuş planlandığı üzere sorunsuz tamamlandı.
Konuya ilişkin havayolu şirketinden yapılan açıklamada “Uçakta bir yolcunun powerbanki duman çıkarmaya başladı. Cihazı kabin memuru-eğitmenin uyumlu ve profesyonel eylemleri sayesinde söndürmeyi başardık. Uçak normal uçuşuna devam etti ve İstanbul Havalimanı’na güvenle indi” ifadeleri kullanıldı.