Bu çocuklar okula tozlu yollardan gidiyor

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde yaşayan çocuklar, ilçe merkezindeki okula yürüyerek gidiyor. Ancak yürüdükleri yol toprak ve ulaşım seferleri de yetersiz.

Gündem 13 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Pazartesi günü yeni eğitim-öğretim yılı başladı. Öğrenciler ve velilerin okul telaşı da sona erdi. Ancak ülkenin birçok noktasından öğrencilerin okula ulaşımda yaşadıkları zorluklara dair görüntüler geliyor. Kimi bölgelerde okul yok, kimi bölgelerde de yol. Gaziantep’te de bazı öğrenciler okula ulaşmak için toprak yollardan geçiyor. Henüz yağışlar başlamadığı ve hava da etkisini hissettirecek kadar soğumadığı için öğrenciler şimdilik bu yollarda yürüyebiliyor. Ancak karlı ve yağmurlu havada çocukların okula nasıl gideceği belirsiz.

Gaziantep’in Şahinbey ilçesindeki Narlıtepe Mahallesi, çevre mahallelerden birçok çocuğun eğitim merkezi durumunda. Çok sayıda mahalleden buradaki okula gelen öğrenciler ise toprak yollardan yürüyor. Aileler, servisi hem okulun yürünebilecek mesafede olması hem de maddi durumları el vermediği için tercih etmiyor. Ancak kış aylarında öğrencilerin bu yollardan geçişinin zorlaşacağı da bir gerçek, toplu ulaşım araçları ise yetersiz.

Eski CHP Şahinbey Belediye Meclisi Üyesi Uğur Kalkan, 10Haber’e yaptığı açıklamada bu yolların öğrencilere olduğu kadar öğretmenlere de zorluk çıkardığını belirtti. Velilerin, yollarda çalışma yapılmasını istediğini aktaran Kalkan, “Yollar toprak halinde, güvenlik açısından da bu sıkıntı yaratabilir. Veliler ulaşım seferlerinin düzeltilmesini istiyor. Daha güvenli alternatif bir yol yapılırsa öğrenciler orayı da kullanabilir” dedi.

6 yaşında evlendirilen çocuk davasında karar: Hiranur Vakfı'nın 'ikinci adamı' serbest6 yaşında evlendirilen çocuk davasında karar: Hiranur Vakfı’nın ‘ikinci adamı’ serbest

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.