Bu da ‘dört nala’ gezen tavuk!

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde evde beslenen tavuğun yumurtasından dört ayaklı civciv çıktı. Civciv büyüdü, şimdiden piliç oldu bile.

Bilim Teknoloji 19 Nisan 2024

Kahvaltıların vazgeçilmezlerinden birisi yumurta. Yumurtayla ilgiliyse ‘gezen tavuk’ tartışmasını herkes biliyor. ‘Gezen tavuk’ ile bu canlıların doğal davranışlarını sergileyebileceği daha açık ortamlarda yetiştirilmesi ifade ediliyor.

Hatay’dan gelen bir haber ise ‘gezen’ değil ‘koşan’ bir tavuğun ortaya çıkmasını sağlamış olabilir. Yumurtadan bu sefer dört ayaklı civciv çıktı.

Dörtyol’daki Sanayi Mahallesi’nde yaşayan Gülizar Arslan’ın evinde beslediği tavuk kuluçkaya yattı. Yumurtalardan çıkan 11 civcivi inceleyen Arslan yavrulardan birinin dört ayaklı olduğunu fark etti.

Arslan AA muhabirine ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını söyledi. Tavuğun dört ayaklı yavruyu da sahiplendiğini belirten Arslan yakınlarının civcivi görmeye geldiğini anlattı. Arslan civcivleri özenle büyüteceğini söylüyor.

Bilim insanları tavukların genleriyle oynayarak gribe dirençli olmalarını sağladıBilim insanları tavukların genleriyle oynayarak gribe dirençli olmalarını sağladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.