Bu tesadüfe pes! Bu kez Yemenli bakanın oğlu çarptığı yaşlı kadını hastanelik etti

Eski Yemen Savunma Bakanı'nın oğlu Musaeed Hussein Beyoğlu'nda 72 yaşındaki kadına çarptı, adli kontrolle serbest bırakıldı. Hussein iki kişiye çarpmıştı, ama ikinci kişinin adı ifadede yer almadı. Kaza sırasında Hussein'in babası da araçtaydı.

Gündem 11 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İstanbul’da on gün içinde ikinci “yabancı diplomatik pasaportlu kaza” da yaşandı: Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un 30 Kasım’da motokuryeye çarpıp ölümüne yol açmasının ardından dün de eski Yemen Savunma Bakanı’nın oğlu Beyoğlu’nda yaşlı bir kadına çarptı, kadının ağır yaralanmasına sebep oldu. Üstelik eski Yemen Savunma Bakanı da çarpan araçtaydı.

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud 30 kasımda Avrasya tünelinin Yenikapı çıkışında bir motosiklete çarpmıştı. Motosikleti kullanan motokurye Yunus Emre Göçer ağır yaralanmış, 6 Aralık’ta kaldırıldığı hastanede ölmüştü. Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un ise 2 Aralık’ta ülkeyi terk ettiği ortaya çıkmıştı. Olayın kamuoyunun tepkisini çeken çok önemli bir yönü vardı: Muhammed Hasan Şeyh Mahmud kazanın ardından gözaltına alınıp savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakılmıştı. Çünkü polisin olay yerindeki tutanağına motosiklet sürücüsünün şerit değiştirme kuralını ihlal ettiği için kusurlu olduğu, araç sürücüsünde kusur bulunmadığı yazılmıştı. Savcılık da gözaltına alınan Mahmud’un “taksirle yaralama” suçu işlediği gerekçesiyle karakoldan serbest bırakılmasını istemişti. Ancak 7 Aralık’ta bilirkişi motokurye Göçer’in değil, ona arkadan vuran Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mahmud’un kusurlu olduğunu tespit etmiş, ertesi gün de Mahmud için yakalama kararı çıkarılmıştı. Ama Mahmud ülkeyi terk edeli altı gün olmuştu ve yakalama kararı uygulanamadı.

Eski Yemen Savunma Bakanının oğlu Beyoğlu’nda kaza yaptı

Dün bir trafik kazası daha oldu, kazaya karışan da eski Yemen Savunma Bakanı’nın oğlu Musaeed Ahmed Musaeed Hussein’di. Türkiye’ye tedavi amacıyla geldiği öğrenilen Hussein Beyoğlu’nda otomobiliyle karşıdan karşıya geçmeye çalışan iki kişiye çarptı. Pakize Özer adlı 72 yaşındaki kadın çarpmanın etkisiyle yere düşüp kafasını kaldırıma çarptı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin hastaneye kaldırdığı Pakize Özer’in durumu kritik.

Araç bir kişiye daha çarptı ama onun kimliği bilinmiyor ya da henüz kayda geçmedi. Kazanın ardından gözaltına alınan Musaeed Hussein’in kullandığı araçtaki ikinci isim ise biliniyor: Aracın yolcu koltuğunda oturan eski Yemen Savunma Bakanı baba Ahmed Musaeed Hussein.

Kazanın meydana geldiği Kalyoncu Kulluğu Mahallesi, Ömer Hayyam Caddesi.

Adli kontrolle serbest

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Musaeed Hussein adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Musaeed Hussein’in avukatı Kerim Bahadır Şeker olayla ilgili açıklama yaptı ve müvekkilinin suçsuzluğuna dair bilirkişi raporu olduğunu söyledi. Rapora göre yüzde yüz kusurun yaralı kadında olduğunu söyleyen avukat Şeker “Müvekkilin elli olan hız sınırını aşmadığını ifadesinde belirtti. Hiçbir şekilde alkol, sigara, uyuşturucu ve benzeri madde bulunmadığı da sağlık raporunda kesin ve net şekilde ortaya konmuş vaziyette. Mağdurun kusurlu olduğu kamera görüntüleri ve video görüntülerinde açık ve net şekilde ortada. Umarız ki vatandaşımız hayatını kaybetmez, vatandaşımızın hayatını kaybetmesi halinde TCK’nın taksirle adam öldürme hükümleri, diğer türlü taksirle yaralama hükümleri uygulanır. Ancak basit taksirle yaralamadır bu ve basit taksirle yaralamada da müvekkilin tutuklama kararıyla karşı karşıya kalmamasını ümit ediyoruz” dedi.

İfadesi ortaya çıktı

Musaeed Hussein’in de ifadesi ortaya çıktı. Birgün’den Timur Soykan’ın haberine göre Hussein ifadesinde şöyle dedi:

“Olay günü babamla kiralamış olduğumuz araçla gezmek için yola çıktık. Olay yeri olan yokuşta yaklaşık yedi km hızla ilerlerken bir anda müşteki karşıma çıktı. Karşıdan güneş geldiği için tam olarak nereden geldiğini görmedim. İlk olarak duyduğum sese göre müştekinin bastonu araca çarptı. Sonrasında müşteki araca çarptı. Ben kesinlikle müştekiye çarpmadım. Olay yerinde herhangi bir uyarı işareti veya yaya geçidi yoktu. Hatta yayaların yola atlamaması için yol kenarında zincir bulunmaktaydı. Yaralı kadının başını eşarbıyla sararak kanamayı durdurdum. Çevredeki insanlar yardım etti ve ambulans çağırdık. Kaza tespit raporuna göre herhangi bir kusurum bulunmamaktadır. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum.”

Kazada Pakize Özer’in yanında bulunan ve onunla birlikte yere düşen diğer kişiden ifade ve raporlarda hiç bahsedilmedi. Ajans haberlerinde de sadece Pakize Özer’in adı ve “bir kişiye daha çarptığı” bilgisi yer alıyor.

Kuryeyi ezen Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu asli kusurluKuryeyi ezen Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu asli kusurlu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.