Bursa merkezli sekiz ilde operasyon: Samed Ötünç çetesine 42 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 8 ilde düzenlenen 'Mahzen-36' operasyonunda elebaşılığını Samed Ötünç'ün yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini, 42 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Gündem 2 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre Bursa Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda Bursa İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Adana, İzmir, Manisa, Bilecik, Muğla ve Kırıkkale’de ‘Mahzen-36’ operasyonu yapıldı.

Operasyonda Samed Ötünç’ün yönettiği suç örgütü çökertildi. Ötünç’ün de aralarında olduğu 42 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda altı ruhsatsız tabanca, beş av tüfeği, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ve çok sayıda dijital materyale elkondu.

Şüphelilerin mağdurları hileyle kandırıp şiddet uygulayarak uyuşturucu madde vermek suretiyle bağımlı hale getirdiği, mağdurlara zorla hırsızlık, uyuşturucu madde satıcılığı (torbacılık), konsomatrislik ve fuhuş yaptırdıkları, suç işlemek istemeyen mağdurlara şantaj, cebir ve şiddet yoluyla baskı yaptıkları tespit edildi. ‘Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti’, ‘cinsel istismar’, ‘insan ticareti’, ‘tehdit ve şantaj’ suçlarından gözaltına alınan şüphelilerin sorgusu sürüyor.

Bakan Yerlikaya “Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.