Büyükçekmece Belediyesi’nde rüşvet operasyonu: 20 gözaltı

İstanbul Büyükçekmece Belediyesi’ne rüşvet operasyonu düzenlendi. Operasyonda aralarında belediye başkan yardımcısı Nuraydın Sak’ın da olduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Gündem 18 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Büyükçekmece Belediyesi’nde görevli bazı personel hakkında rüşvet soruşturması başlattı.
Soruşturma kapsamında Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri konuyla ilgili inceleme başlattı. Yapılan çalışmalarda imarla ilgili usulsüzlükler olduğunu belirleyen ekipler aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak’ın da olduğu 20 kişiyi eşzamanlı operasyonla gözaltına aldı.

Büyükçekmece Belediyesi’ne sabah saatlerinde düzenlenen ve 22 kişinin gözaltına alındığı ‘rüşvet’ operasyonu ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) ilk açıklama geldi.

İmamoğlu: Yanınızdayız

Beylikdüzü’ndeki Vira Kavşağı’nın açılış töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, şunları söyledi:

“Bu sabah yine algı yaratmak adına, böyle bu tür anlarda bunu yaparlar.  Hasan Akgün başkanımıza Büyükçekmece’de böyle çok ses getirsin diye adımlar atılıyor. Operasyonlar duyuyoruz. Bazı işler yapılıyor. Buradan söyleyeyim. Bu ve buna benzer girişimlere yeltenenler bizim itibarımızı zedelemeye çalışanlar görecekler ki; bir demokrasi şamarı da o taraftan yiyecekler bu milletten. Bu duyguyla Hasan Akgün Başkanımıza ‘geçmiş olsun’ diyoruz. Onun yanındayız.”

Özgür Çelik: Sürecin takipçisiyiz

Açılışa katılan ve operasyona ilişkin İmamoğlu’nun ardından söz alan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise şunları söyledi:

“İstanbul İl Başkanlığı olarak sürecin takipçisiyiz. Biz zaten şunu biliyorduk. Biz sadece bir siyasi rakibe karşı yarışmıyoruz, yarışmayacağız. Kime karşı yarıştığımızı biliyoruz. Ancak aynı zamanda kamu kaynaklarına karşı yarıştığımızı da biliyoruz. Aynı zamanda medyanın yüzde 95’ine karşı yarıştığımızı da biliyoruz. Aynı zamanda hukuk sistemini, yargı sopasını kullananlara karşı yarıştığımızı da biliyoruz.”

Yargıda rüşvet ihbarı yapan Anadolu Yakası Savcısı, Yargıtay'a atandıYargıda rüşvet ihbarı yapan Anadolu Yakası Savcısı, Yargıtay’a atandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.