Çakarlı araç, İçişleri logolu sahte kart: ‘AK Gençlik Ocakları’ yöneticisi tutuklandı

İçişleri Bakanlığı'nın logosunu kullanarak kendisine kart bastıran 'AK Gençlik Ocakları' Genel Başkan Yardımcısı Ferhat Aydoğan, tutuklandı.

Gündem 13 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Ferhat Aydoğan (sağda)

Kendisini organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın ‘basın danışmanı’ olarak tanıtan ve sık sık onun adına yazılmış metinleri gazetecilere e-posta yoluyla servis eden Aydoğan geçen sene Orgeneral Arif Çetin’le görüşmesiyle gündem olmuştu. Daha sonraysa Çakıcı ‘basın danışmanlığı’ iddiasını reddedip Aydoğan’la telefonla bile görüşmediğini söylemişti. Çakıcı, Aydoğan’la fotoğrafı için de ”Çıktığımdan beri sokakta tanımadığım insanlar benimle fotoğraf çektirmektedir. Bunların bazıları sevgi amacıyla bazıları da kötü niyetle kullanılmış olabilir” demişti.

Aydoğan martta ‘AK Gençlik Ocakları’nın başkan yardımcısı olarak çakarlı araç gezileriyle gündeme gelmişti. Bu derneğin AK Parti’yle herhangi resmi bir bağlantısı yok.

İki gün önce de Aydoğan ve yanındakilerin İçişleri Bakanlığı imzalı tanıtım kartı kullandığı ortaya çıkmıştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aydoğan’ın Adana’da tutuklandığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Yerlikaya şunları söyledi: “11 Temmuz 2024 tarihinde sosyal medya platformu üzerinden İçişleri Bakanlığımızı etiketleyerek paylaşılan ihbar sonucu, İçişleri Bakanlığı’mızın ismi kullanılarak kimlik kartları düzenlenmiş olduğu tespit edilmiştir. Adana İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce ihbarın değerlendirilmesi üzerine yapılan çalışmalar sonucu; E.V. ve aynı araç içerisinde bulunan F.A. adlı şüpheliler suça konu kartlarla birlikte yakalanmıştır. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca şahıslar hakkında ‘nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs, belgede sahtecilik ve nüfuz ticareti’ suçlarından soruşturma açılmış, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır. Devlet kurumlarının adını kullanarak dolandırıcılık yapan ve imtiyaz sağlamaya çalışanlara, suç odakları ve suçlulara göz açtırmayacağız.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.