Casusluk iddianamesinde çok tuhaf detaylar: Mossad Uğur Mumcu suikastı sanığına ölü kedi göndermek istedi

Mossad'a casusluk yaptığı iddiasıyla özel dedektif Selçuk Küçükkaya'nın da aralarında bulunduğu sanıklar hakkında iddianame tamamlandı. Mossad, Selçuk Küçükkaya'dan Arap ortağı nedeniyle takip etmesini istediği Uğur Mumcu suikastı sanığı Abdülhamit Çelik'in evine ölü kedi bırakılmasını istedi.

Gündem 15 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

MİT’in geçen mayıs ayında İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonla yakaladığı Mossad’a çalışan özel dedektif Selçuk Küçükkaya ve şebekesiyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. 6’sı tutuklu 17 şüpheli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “siyasal ve askeri casusluk” suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.
Mossad’ın hedefindeki kişileri kendi ekibine takip ettirmek için ‘Üçüncü Göz Uzman Kadrosu’ isimli whatsapp grubu kurduğu saptanan Küçükkaya’nın, Mossad yöneticileriyle Avrupa’da 4 yılda 10 farklı şehirde 11 kez görüştüğü ve 2.7 milyon lira ödeme aldığı saptandı.
Hazırlanan iddianameye göre Mossad’ın Selçuk Küçükkaya’dan takip etmesini istediği isimlerden birisi de Uğur Mumcu suikastından yargılanan ve 5 yıl 6 ay hapis yatan Abdülhamit Çelik’ti.
Raul ismini kullanan Mossad ajanı şifreli mail yoluyla Selçuk Küçükkaya’ya Haziran 2021 tarihinde gönderdiği mesajda Selçuk Küçükkaya’dan Abdülhamit Çelik’in oturduğu adresi ve fotoğraflarını çekmesini istedi.  Ancak Mossad’ın esas araştırmak istediği Abdülhamit Çelik’in iş yaptığı Arap ortağıydı.

Ölü kedi bırakmak istediler

Mossad ajanının Abdülhamit Çelik’le ilgili gönderdiği mesaj.

Selçuk Küçükkaya ve ekibi  yaptıkları takip sonrası Abdülhamit Çelik’in adres bilgilerini alıp Raul isimli Mossad ajanına gönderdi. Selçuk Küçükkaya’nın ifadesine göre Mossad ajanı Raul kendisinden Abdülhamit Çelik’e bir notla birlikte ölü kedi bırakmasını istedi. Selçuk Küçükkaya bu olayı ifadesinde şöyle anlatı:
“2021 yılının aralık ayının son haftasında Raul tekrardan beni aradı. Özel bir konuda yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Bir şahsa not iletmesi gerektiğini belirtti. Abdülhamit Çelik’in iş yerine ‘Üzerine not bırakılmış ölü bir kedi bırakılabilir mi’ diye sordu. Ben de buolaya kesinlikle karşı olduğumu söyledim. Bahaneler uydurup ertelemeye çalıştım. İşin acil olduğunu, mutlaka yapılması gerektiği, yılbaşından önce tamamlanması gerektiğini söyledi. Sonrasında iletilecek notu mail olarak atacağını, bu notu yazdırıp paketin içerisine mermiler koymamı söyledi. Cahit kod Musa Kuş’tan 2 tane mermi temin ettim. Raul’ün gönderdiği notla paketi hazırladım. İçerisinde ‘İran ve Kudüs gücü’ şeklinde kelimeler olduğunu fark ettim. Korkarak mermileri içerisine koyup, çiçek paketi halinde şahsın resimleri de bulunacak şekilde hazır hale getirdim. Abdülhamit Çelik’in anladığım kadarıyla eşiyle İran’da çekilmiş resimleri bulunmaktaydı. Bizim çektiğimiz resimler de vardı. Bu durumu Fatma ve Cenk Birtürk isimli takip elemanlarına anlattım. İşin sıkıntılı olduğunu söyledim. Onlarda parası iyi olması halinde bu işi yapabileceklerini söylediler. Notun içerisine girmeseler de pakette mermi olduğunu ve İran mevzusu bulunduğunu biliyorlardı. ”

Mossad’dan ölüm tehdidi

Özel bir kurye tarafından evine gönderilen tehdit mesajından sonra Abdülhamit Çelik ve eşi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Yapılan tahkikat sonucu notu Selçuk Küçükkaya’nın gönderdiği  tespit edildi. Selçuk Küçükkaya yapılan operasyonla 2022 yılının şubat ayında tutuklandı. Abdülhamit Çelik’in eşine gönderilen notta ise tam olarak şöyle yazıyordu:
“Eşiniz Abdülhamit Çelik’in Kudüs Gücü ile uzun zamandır sürdürdüğü iş birliği ve Kudüs Gücü Türkiye temsilcilerinden Sayed Ali Akbar Mir-Vekili ile olan bağlantıları yüzünden yaklaşan ölüm nedeniyle başsağlığı dileklerimizi sunarız. Abdülhamit’in Kudüs Gücü’ne mensup terör unsurlarıyla olan faaliyetlerinin ailenizi soktuğu felaket durumun sonucu olarak sizin ve kızınız Meryem’in çekeceğiniz acılardan dolayı üzgünüz. Bu durumu önlemek için geç değil, ona faaliyetlerini durdurmasını söyleyin. Abdülhamit’in adımlarını takip etmeye devam edeceğiz.”
Tehdit suçlamasıyla tutuklanan Selçuk Küçükkaya  8 ay cezaevinde kaldı. Daha sonra özel dedektif Selçuk Küçükkaya 23 Mayıs 2023 tarihinde Mossad’a casusluk yapma suçundan tekrar gözaltına alınıp tutuklandı.

FETÖ’den atılan asker Mossad’la tanıştırdı

Selçuk Küçükkaya’nın Mossad ile ilişkiye geçtiği tarih ise 2018. Selçuk Küçükkay özel dedektiflik ofisi açtıktan sonra “armut.com” sitesine ilan verdi. Bu ilan sonrası TSK’dan FETÖ’cü olduğu için ihraç edilen ve yurtdışında olduğu için yakalanamayan Serkan Özdemirci kendisiyle iletişime geçerek ilk bağlantıyı kurdu. Serkan Özdemirci daha sonra kendisini Jorge adlı Mossad ajanı ile görüştürdü ve Selçuk Küçükkaya para karşılığı Mossad’ın hedef listesindeki kişileri takip etmeye ve haklarında bilgi toplamaya başladı. Serkan Özdemirci de bu yapılan işlerden komisyon almaya başladı.

Denemeden geçti, çalışmaya başladı

İddianameye göre Mossad ajanı olan Jorge Selçuk Küçükkaya ile iş yapmak için 2018 yılında önce deneme amaçlı bazı yerler hakkında bilgiler istendi. Beyoğlu’nda bulunan Peninsula, Şişli’deki  Şans ve Üsküdar’daki  Bridge restorantlarının araştırılarak raporlanmasının istedi. Selçuk Küçükkaya’nın bu deneme amaçlı çalışmasını beğenen Mossad daha sonra hedef listesindeki isimler ve şirketler hakkında araştırma yapması için şifreli mail yoluyla Selçuk Küçükkaya’ya mesaj gönderdi.
Mossad ile yaptığı yazışmalarda Taner Sezgin adını kullanan Selçuk Küçükkaya  yaptığı araştırmanın kalem kalem ücretini de Mossad’a bildiriyordu.

Selçuk Küçükkaya’nın iddianameye giren yazışması.

Mossad ise takip etmesini istediği kişiler konusunda Selçuk Küçükkaya’yı Türk yetkililer konusunda uyarıyordu. Mossad Selçuk Küçükkaya’ya gönderdiği mesajlarda “Türk yetkililerin de onunla ilgileniyor olabileceğini lütfen unutma” diyerek uyarıda bulunuyordu.

Raul adlı kişi Selçuk Küçükkaya’yı Türk yetkililer konusunda uyarıyor.

İran’a karşı iki büyük casus ve taşeron örgüt operasyonuİran’a karşı iki büyük casus ve taşeron örgüt operasyonu

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.