Cem Adrian konserinin iptalini MHP’li başkana sorduk: Melih Gökçek’in lafıyla hareket edecek değiliz

Ünlü Sanatçı Cem Adrian'ın Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde vereceği konseri, Melih Gökçek hedef aldı ve dün 'iptal' çağrısı yaptı. Bugün ise belediye başkanı Ömer Açıkel konserin iptal edildiğini duyurdu. 10Haber'in ulaştığı başkan Açıkel, Gökçek'in lafıyla hareket etmeyeceklerini söyledi.

Gündem 26 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Yozgat’ın Sarıkaya ilçe belediyesi tarafından ünlü sanatçı Cem Adrian konseri düzenlendi.

Cem Adrian’ın 6 Ağustos 2023’te gerçekleştirilecek olan konserini eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hedef aldı ve Twitter’da “Buna müsaade etmeyecek sorumlu yiğit insanlar var” diye yazdı.

Melih Gökçek’in mesajının ardından Sarıkaya Belediye Başkanı MHP’li Ömer Açıkel, konserin iptalini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Açıklamada, “6 Ağustos’ta yapacağımız Cem Adrian konseri organizasyon firması ile yaşadığımız anlaşmazlık nedeni ile iptal edilmiştir” denildi.

https://twitter.com/acklomer/status/1684112469382533126?t=OEpMWg1gksCGfitu2IgWVw&s=08

Belediye Başkanı Açıkel’in duyurusundan sonra ise Melih Gökçek bu kez “O yiğit insan müdahale etti. Konser iptal” mesajını paylaştı.

Belediye Başkanı 10Haber’e konuştu

10Haber, Sarıkaya Belediye Başkanı MHP’li Ömer Açıkel’e ulaştı.

“Cem Adrian konserinin Melih Gökçek’in mesajları sonrası iptal edildiği görülüyor. Devreye giren yiğit insan kimdir?” sorusu üzerine Belediye Başkanı Açıkel şu yanıtı verdi:

“Melih Gökçek’in lafıyla hareket edecek değiliz. Bu farklı bir durum. Ekonomiyle alakalı bir sıkıntımız oldu. Ne sanatçının sanatıyla, ne de şahsıyla ilgili değil. Biz bu konuda siyaset yapmıyoruz. Biz sanatçıya sanatından dolayı saygı gösteriyoruz. Bunu da bir değeri var, o değeri veremedikten sonra da mahcup olmamak adına böyle bir karar aldık.”

Bir bildiri Hande Yener konserinin iptaline yettiBir bildiri Hande Yener konserinin iptaline yetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.