Cesedi teknede buzlukta bulunan kadın boğularak öldürülmüş, tekne sahibiyle de sevgiliymiş

İzmir'de bir teknenin buzdolabında cesedi bulunan Hilmiye Tuğba Ezgin’in ön otopsi raporuna göre genç kadın boğularak öldürüldü. Olayla ilgili tekne sahibi, eşi ve bir kişi daha gözaltında.

Gündem 9 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Hilmiye Tuğba Ezgin

İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki balıkçı barınağında bir teknenin buzluğunda dün kadın cesedi bulundu. Cesedin 26 yaşındaki Hilmiye Tuğba Esgin’e ait olduğu belirlendi.

Savcı ve güvenlik güçlerinin olay yerindeki incelemelerinin ardından Esgin’in cansız bedeni İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Esgin’in cesedinin Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından 6 Ağustos akşamı Bostanlı Balıkçı Barınağı’nda yapılan rutin denetimde özel eğitimli narkotik köpeği Zeytin’in tekneye tepki vermesi üzerine yapılan aramada kamara kısmındaki buzdolabında bulunduğu belirtildi.

Tekne gölde alabora oldu, bir kişi öldü: Anne ve çocukları mucize eseri kurtulduTekne gölde alabora oldu, bir kişi öldü: Anne ve çocukları mucize eseri kurtuldu

Siyah poşetteki cesedin üstüne boya döküldüğü bildirildi. Boyanın cesedin kokmaması için dökülmüş olabileceği değerlendirildi. Teknedeki aramada uyuşturucu madde metamfetamin kırıntıları ve uyuşturucu içmekte kullanılan bir de düzenek bulundu.

Esgin’in ilk belirlemeye göre boğularak öldürüldüğü tespit edildi. Esgin başının arkasında ve boynunda yara izi olduğu belirlendi. Başındaki izin düşme ya da sert bir cisimle vurulması sonucu mu oluştuğu henüz belirlenemezken, boynundaki yara izinin ise boğulması sırasında oluştuğu üzerinde durulduğu bildirildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan şüpheliler tekne sahibi 37 yaşındaki Şenol A., eşi Belgin A. ve teknede tamir işleriyle uğraşan Kubilay B.A.’nın ilk ifadelerinde haklarındaki suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. Şüphelilerden Şenol A.’nın ifadesinde Esgin ile sevgili olduklarını kabul edip “Onu çok seviyordum. Nasıl kıyarım? Ben öldürmedim” derken eşi Belgin A.’nın da bu ilişkiden haberi olduğunu, ancak tekneye hiç gitmediğini söyledi. Öte yandan polisteki işlemleri süren şüpheliler hakkında ek gözetim süresi alındı.

Teknedeki buzlukta kadın cesedi bulunduTeknedeki buzlukta kadın cesedi bulundu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.