Çetin Doğan ağırlaşan durumuna ve yaşına rağmen tekrar cezaevinde

Cumhurbaşkanı’nın yaş durumundan affını bir yıldır imzalamadığı 84 yaşındaki emekli orgeneral Çetin Doğan, fenalaştığı için kaldırıldığı hastaneden dün tekrar hapishaneye gönderildi.

Gündem 23 Nisan 2024

28 Şubat Davası hükümlüsü emekli orgeneral Çetin Doğan 1 Mart’ta fenalaşarak kaldırıldığı hastaneden dün taburcu edildi ve yeniden cezaevine nakledildi.

Ancak Doğan’ın cezaevindeki durumu hala belirsizliğini koruyor. Kendisine “sürekli hastalık ve kocama” raporu verildi, ancak bu raporun bir yıldır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanması bekleniyor.

Doğan tahliyesine rağmen cezaevine giderken gönderdiği mesajda Türkiye’deki haksızlık, hukuksuzluk ve yolsuzluklara karşı mücadeleye devam edeceğini ve aydınlık bir gelecek için umut taşıdıklarını belirtti. Mesajında ayrıca Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik, demokratik, sosyal hukuk devleti Cumhuriyeti’ne olan bağlılığını ve sevgisini dile getirdi.

‘Destek olanlara teşekkür etti’

Eşi aracılığıyla kamuoyuna mesaj veren Doğan şu notları düştü:

“Güzel yurdumun her köşesinden, her kesiminden bana destek ve güç veren yiğit yurttaşlarım, sizlere askerce en veciz teşekkür olan ‘Sağ olun!’ diyorum. Artık vakit ülkemizde yaşanan bütün haksızlık, hukuksuzluk, yokluk ve yoksulluğa ve de yolsuzluklara savaş açıp ülkemizde aydınlık yarınlar için taşıdığımız umutları yeşertenlere destek ve güç verme zamanıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik, demokratik, sosyal hukuk devleti Cumhuriyetimizin sevdalılarına gönül dolusu sevgi ve saygılar, esenlikler dilerim.”

Çetin Doğan 46 gündür hastanede, dosyası bir yıldır Erdoğan’ın önündeÇetin Doğan 46 gündür hastanede, dosyası bir yıldır Erdoğan’ın önünde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.