Çetin Doğan’ın eşi: Bilmediğim bir numara aradığında ‘bir şey mi oldu’ paniğiyle açıyorum

28 Şubat davası nedeniyle 2,5 yıldır cezaevinde olan Çetin Doğan'ın eşi Nilgül Doğan "Kumpas davaları 7 yılbaşımızı ayrı geçirmemize neden oldu" dedi.

Gündem 31 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

28 Şubat Davası nedeniyle  2,5 yıldır cezaevinde o olan 83 yaşındaki emekli Orgeneral Çetin Doğan ciddi sağlık sorunları yaşıyor. Çetin Doğan’ın durumuyla ilgili eşi Nilgül Doğan 10Haber’e konuştu. Nilgül Doğan Çetin Doğan’ın sağlık durumuyla ilgili “Birçok  sağlık sorunu var. Bir kere 5 damardan baypası var. 2 damarda stent var. Bu stentler Balyoz davası sırasında takıldı. Şekeri var, yüksek tansiyonu var. Belinden çok önemli bir ameliyat geçirdi. Ayakkabısını, çorabını tek başına giyemiyor. Bunun için apart kullanıyor. Dış görünüşü her ne kadar iyi görünse de cezaevinde yatamayacak derecede rahatsızlıkları var” dedi.

7 yılımız ayrı geçti

Nilgül Doğan “28 Şubat ve Balyoz Kumpas davasıyla birlikte toplam 7 sene Çetin’le ayrı yılbaşını geçirdik. İnanır mısınız akşam geç saatlerde bilmediğim bir numara aradığında  ‘Çetin’e bir şey mi oldu’ korkusuyla açıyorum. Bu hukuksuz durum ne kadar duyulursa o kadar iyi olur. Sadece Çetin ” diye konuştu.

Raporlara rağmen tutuklular

FETÖ tutuklusu Eski Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili tarafından iddianamesi yazılan 28 Şubat davasında;  82 yaşındaki Fevzi Türkeri  82 yaşındaki  Yıldırım Türker, 78 yaşındaki Cevat Temel Özkaynak ve 77 yaşındaki  Erol Özkasnak ve  Çetin Doğan  sağlık durumlarına ilişkin verilen olumsuz raporlara rağmen  hala tutuklu bulunuyor.

Kalp hastası Çetin Doğan'ın avukatından  40 derece tepkisiKalp hastası Çetin Doğan’ın avukatından 40 derece tepkisi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.