CHP ‘can güvenliğim yok’ dedi, Menzil köyüne gidemedi

Menzil tarikatına bağlılığıyla bilinen Buhara Köyü'nde iddiaya göre usulsüz oy kullanıldı. CHP'li görevli de gördüğü bu olayın ardından okuldan ayrılıp partisine gitti, CHP 'can güvenliği' riski nedeniyle sandık başına kimseyi göndermedi.

Gündem 31 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Türkiye sandık başına gitti ve gün boyunca tartışma, arbede haberlerini takip etti. Özellikle köylerde merkezlere göre daha fazla usulsüzlük yaşandı. Bunlardan biri de Eskişehir’in Sivrihisar ilçesine bağlı Buhara Köyü’nde yaşandı. Buhara Köyü Menzil tarikatına bağlılığıyla sık sık gündeme geliyordu. Çünkü Menzil grubu 2000’li yılların başında ikiye bölündüğünde Buhara adlı bir grup oluşmuştu. Bu grubun başında Menzil şeyhi Muhammed Raşit Erol’un Fevzettin Erol bulunuyor ve merkezleri de Buhara köyü.

Menzil tarikatına bağlı bu köyde sandık sırasında iddiaya göre bir usulsüzlük yaşandı. Eskişehir’deki siyasetçilerden edindiğimiz bilgiye göre köyde sandık başkanı ve muhtar gelmeyen beş ya da altı kişinin kimliklerini alıp onların yerine oy kullandı. Bu durumu gören CHP’li bir görevli de yalnız olduğu için okuldaki diğer görevlilerle tartışmadı ve hemen Sivrihisar’a gidip olayı parti başkanlığına bildirdi. CHP Sivrihisar İlçe Başkanlığı da konuyla ilgili harekete geçti ve Buhara Köyü’ne avukatlarla gidip tutanak tutmak istedi ama okuldaki görevliler tutanağa imza atmayı reddetti.

İlçe örgütü bu tutanakla birlikte suç duyurusu yaptı ve hakim de sandık başkanını arayıp yapılanın suç olduğunu bildirdi. Ayrıca CHP’li görevlinin de jandarmayla birlikte görevinin başına gitmesini istedi. Fakat CHP İlçe Örgütü bu karara itiraz etti, çünkü köyde tek başına görev yapan arkadaşlarının hayatının tehlikeye gireceğini düşünüyorlar.

Seçime kan bulaştı: 3 ölüSeçime kan bulaştı: 3 ölü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.