CHP’li vekilin öğretmenlerle ilgili sözlerine tepki: Eğitim-İş özür dilemeye çağırdı

CHP’li Murat Emir’in Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz için “Mesleği ne biliyor musunuz? Öğretmen” demesi tepki çekti. Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay kendisini özür dilemeye çağırdı.

Gündem 11 Ocak 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
CHP Milletvekili Murat Emir (Sağda ), Moderatör Sena Alkan (solda)

Yerel seçimlere üç aydan kısa bir süre kaldı. Türkiye 31 Mart 2024’te sandığa gidiyor. Seçim yaklaştıkça bir yandan adaylar açıklanırken açıklanmayan seçim bölgelerinde kimin aday olacağı tartışmaları da sürüyor. Haber kanallarındaki programlarda adaylar tartışılıyor.

Ankara adaylarının tartışıldığı Açık ve Net isimli programda gazeteci Nagehan Alçı AK Parti adayı için “Ankara için genç bir isim üzerinde duruluyor. Kahramankazan Belediye Başkanı…” yorumu yaptı. Programa konuk olan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ise Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’u kastederek “İhtimal sıfır. Kahramankazan seçim bölgem. Belediye başkanının mesleğini biliyor musunuz? Öğretmen” dedi.

Polis öğrenci şakası sanıp kimlik göstermeyen öğretmeni dövdüPolis öğrenci şakası sanıp kimlik göstermeyen öğretmeni dövdü

‘Öğretmenliği ile bir sorunumuz yok’

Emir sözlerinin devamında “Öğretmenliği ile ilgili bir sorunum yok, çok iyi bir belediye başkanı olabilir, ama Kazan konusunda olamayacağını biliyorum” dedi.

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz Emir’in bu sözlerine sosyal medya hesabından yanıt verdi. Oğuz “Öğretmenlik gibi şerefli bir mesleğim olduğu için gurur duyuyorum! Sadece muhalefet etmek arzusuyla ‘öğretmenlik’ gibi yüce bir mesleği hakir gören, küçümseyen CHP Milletvekili Murat Emir kendisinin ve partisinin öğretmene nasıl baktığını apaçık  göstermiş, kendisini küçük düşürmüştür. Gücünü, emeğini, hayatını bu şerefli mesleğe adamış tüm öğretmenlerimiz adına kendisini bu talihsiz ifadesiyle ilgili özür dilemeye davet ediyorum! Unutmayın sayın Murat Emir, Türkiye Cumhuriyetini Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk kurmuştur, iyi öğrenin” dedi.

Emir ise Oğuz’un mesajına sosyal medya hesabından “Sözümü tam kestiğiniz yerde öğretmenlerin her şeyi ve elbette belediye başkanlığını en iyi şekilde yapabileceğini, öğretmenlerin başımızın tacı olduğunu söylüyorum. İfade etmeye çalıştığım şey gazetecinin sizinle ilgili en kolay ulaşabileceği bilgileri dahi bilmediğiydi. Cümleyi ortasından kesmeseydiniz daha anlaşılır olurdu. Yine de sizi kırmayı aklımdan bile geçirmediğimi bilmenizi isterim. Onur ve gurur duyulacak bir mesleğiniz var” diye yanıt verdi.

Daha fazla çırpınmayın

Oğuz ise videonun devamını da paylaşımına ekleyerek “Videonun tamamı demişsiniz Sayın Murat Emir! Buyurun videonun devamı… Kendinizi izleyin, moderatör Sena Alkan ‘Ben de öğretmen lisesi mezunuyum’ derken yüzünüzün girdiği şekle bakın. Özür dilemeniz gerekirken üste çıkmaya çalışmanız, bir de kabahatinizi Nagehan Alçı’ya suç atarak örtme çabanız sizi daha da aşağı çekiyor. Öğretmenler sizi anladı Sayın Vekil… Daha fazla çırpınmayın #BenBirÖğretmenim” dedi.

Eğitim-İş: Emir öğretmenlerden özür dilemelidir

10Haber’e konuşan Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay da Emir’in sözlerine tepki gösterdi, Emir’i özür dilemeye çağırdı.

Yıllardır AK Parti’nin eğitimi ve öğretmenleri değersizleştirmeye çalışan politika ve söylemleriyle mücadele ettiklerini belirten Özbay “Ona muhalif siyasi partilerde de eğitim emekçisine karşı bu tarzda bir üstten bakış görmek bu konudaki erozyonun ne kadar büyük olduğunu ne yazık ki bir kez daha göstermiştir. Bunun son örneği CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in katıldığı canlı yayında yaptığı gaflar olmuştur” dedi.

‘Partisinin kurucusu da bir başöğretmen’

“Eğitimci kimliğimizle kendisine anlatmak isteriz” diyen Özbay şunları söyledi:

“Belediye başkanları liyakate göre atanarak belirlenmez. Halkın oylarıyla seçilir ve belediye başkanı olmanın herhangi bir okulu yoktur, halkın teveccühü belirleyendir. Tıpkı milletvekilleri gibi. Yani her meslek grubundan nasıl belediye başkanı oluyorsa (ve olmalıysa) öğretmenlerden de belediye başkanı ve vekil çıkması bir o kadar doğaldır. Sayın Emir ülkesinin de partisinin de kurucusunun bir başöğretmen olduğunu, o başöğretmenin Cumhurbaşkanı iken bile sınıfta öğretmenin önüne geçmediğini, ülkenin geleceği olan nesilleri öğretmenlere emanet ettiğini unutmamalıdır.”

‘Bir partiyle değil eğitimi değersizleştiren herkesle mücadele ediyoruz’

Eğitim-İş’in bir partiyle değil eğitimi ve öğretmenleri hedef alan, onları geriletmeye ve değersizleştirmeye çalışan her odakla mücadele ettiğinin altını çizen Özbay “Bu yüzden isminin önünde hangi partinin, hangi unvanın olduğu önemli değildir. Başöğretmenin eğitim neferlerini kimsenin değersizleştirmeye hakkı yoktur. Kamuoyu önünde CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’e çağrıda bulunuyoruz, tüm öğretmenlerden özür dilemeye davet ediyoruz” dedi.

Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere dayak!Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere dayak!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.