Çiftlik Bank davası: Tosuncuk ‘Beni bırakın, paraları ödeyeyim’ dedi

Çiftlik Bank davasında ara karar açıklandı. 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın talepte bulundu: "Kendim teslim oldum. Tutuksuz yargılanma veya ev hapsine ayrılırsam mağdurların zararını gidermek istiyorum."

Gündem 2 Temmuz 2024

“Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın’ın da aralarında olduğu 20 sanığın yargılandığı Çiftlik Bank ana davasında dosya mütalaa hazırlaması için savcıya gönderildi. Mahkeme Aydın kardeşlerin tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Çiftlik Bank ana davasının İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmasına tutuklu sanıklar Fatih Aydın ve Mehmet Aydın cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada sanık avukatları da hazır bulundu.

Savunma yapan Mehmet Aydın “Bilirkişi raporuna göre kayyım atanan şirketlerin değeri müştekilerin zararını karşılayabilir. Tam üç yıldır tutukluyum. Ben yurtdışında özgürce yaşıyordum. Masum olduğum için Türkiye’ye sığındım. Tahliye edilirsem tüm mağdurların zararını mütalaa açıklanmadan önce kendi imkanlarımla gidermek istiyorum. Alınan bilirkişi raporuyla da sabit olmakla dolandırıcılık kastım bulunmamaktadır” dedi.

Talep reddedildi

Fatih Aydın da şirketlerin değerinin mahkeme tarafından tespit edilerek mağdurların zararlarının giderilmesini ve tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti sanıklar Mehmet Aydın ve Fatih Aydın’ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Heyet mütalaasını hazırlaması için dosyayı duruşma savcısına gönderdi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan beş farklı iddianame birleştirilmişti. Davalarda toplam 4 bin 582 kişi müşteki sıfatıyla yer alıyor. Aralarında Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın’ın da olduğu 20 sanığın beş ayrı dava için toplam 86 bin 114’er yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Tosuncuk tahliye istedi: 70 aracı satıp mağdurlara verinTosuncuk tahliye istedi: 70 aracı satıp mağdurlara verin

Bu da 'Orman Bank': Hazine arazilerini satmaya çalışan iki 'Tosuncuk' tutuklandıBu da ‘Orman Bank’: Hazine arazilerini satmaya çalışan iki ‘Tosuncuk’ tutuklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.