Advertisement

Katili ağabeyi böyle azmettirmiş: Önce karını ve çocuklarını, sonra kendini vur

Erzurum'da cezaevinden firar edip dört çocuğunun annesi Elif Saydam'ı öldüren Şafak Saydam ve onu azmettirdiği öne sürülen ağabeyi Alay Saydam'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Gündem 23 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Erzurum’un Palandöken ilçesi Yunusemre Mahallesi’nde 19 Şubat 2024’te hükümlü olduğu açık cezaevinden firar eden Şafak Saydam öğle saatlerinde eşinin de olduğu baldızının evine gitti. Evde Saydam ile eşi arasında tartışma çıktı. Şafak Saydam tabancayla kalabalığın içinde eşi Elif Saydam’a iki el ateş etti. Eline ve başına mermi isabet eden Elif Saydam yaralandı. Yakınları tarafından Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Elif Saydam yedi gün sonra yaşamını yitirdi. Kaçan Şafak Saydam da ağabeyi Alay Saydam ile Pasinler ilçesine giderken yolda yakalandı. Saydam kardeşler tutuklandı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede Şafak Saydam’ın ‘Eşe ve kadına karşı kasten öldürme’, ağabeyi Alay Saydam’ın ise ‘Kadına karşı kasten öldürmeye azmettirme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianamede Elif ve Şafak Saydam çiftinin çocukları D.S.’nin ifadesi de yer aldı. Babasıyla tartışan annesinin çocuk odasına geçip kapıyı kapattığını anlatan D.S. ardından mutfağa geçen amcası Alay Saydam’ın iç cebinden tabanca, arka cebinden şarjör, sağ ön cebinden çok sayıda mermi çıkardığını anlattı. D.S. şarjöre mermi yerleştiren amcasının tabancayı babasına verdiğini söyledi, “Kardeş önce karını, sonra çocuklarını sonra da kendini öldür kurtulalım” dediğini ileri sürdü.

Çocuğunun ifadesini kabul etmeyen Şafak Saydam ağabeyinin kendisine silah vermediğini söyledi. Şafak Saydam ayrı yaşadıkları eşi Elif ile eve geri dönmesi için tartıştıklarını anlattı. Elif’in eve gelmeyeceğini belirterek bağırdığını, tahrik edici sözler söyleyerek üstüne yürüdüğünü, kendisinin de belindeki silahı çıkardığını, eşi silahı almaya çalışırken tetiğe bastığını söyledi. İddianamede Şafak Saydam’ın iki el ateş ettiğini, mermilerin nereye isabet ettiğini görmediğini söylediğine de yer verildi.

İddianamedeki ifadesinde silahı kardeşine vermesiyle ilgili ifadeyi kabul etmeyen Alay Saydam da Elif ve Şafak’ın ayrı odada konuştukları sırada iki el silah sesi duyduğunu, sonra olayın olduğu odaya gittiğini, Elif’i battaniyeye sararak hastaneye götürdüklerini söyledi.

16 yıl hapis yattı, çıkınca yine cinayet işleyip başında polisi bekledi16 yıl hapis yattı, çıkınca yine cinayet işleyip başında polisi bekledi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.