Çinli iş insanı Diyarbakır’da dolandırıldı

Çin’den Diyarbakır’a tıbbi ürün ticareti için gelen iş insanı Yang Qinghui’yi 10 bin dolar dolandıran R.K. gözaltına alındı. Polisten parasını teslim alan Qinghui “Diyarbakır polisi çok verimli çalıştı ve paramı bir saat içinde geri aldı”dedi.

Gündem 14 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
CIN’DEN DIYARBAKIR’A TIBBI URUN TICARETI ICIN GELEN IS INSANI YANG QINGHUI’NIN (48) 10 BIN DOLARINI ALARAK DOLANDIRAN R.K. YAKALANARAK GOZALTINA ALINDI. R.K.’NIN EMNIYETTEKI ISLEMLERI DEVAM EDERKEN, POLISTEN 10 BIN DOLARINI TESLIM ALAN YANG QINGHUI, “KARSI TARAFA PARAYI ODEDIGIMDE ANLASMA YERINE GELMEDI. POLISI ARAMAYI SECTIM. DIYARBAKIR POLISI COK VERIMLI CALISTI VE PARAMI BIR SAAT ICERISINDE GERI ALDI” DEDI. FOTO: BURAK EMEK/DIYARBAKIR,(DHA)

Çin’den Diyarbakır’a uzanan ticaret dolandırıcılıkla sonuçlandı. Çinli iş insanı Yang Qinghui sosyal medyadan tanıştığı Diyarbakır’da yaşayan R.K. ile tıbbi ürün ticareti için anlaştı. İki gün önce Çin Halk Cumhuriyeti’nin Shandong eyaletinden kente gelen ve R.K. ile görüşen Qinghui anlaştıkları 10 bin doları vermesine rağmen ürünü alamayınca Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gidip şikayetçi oldu. Polis ekipleri R.K.’yi bir saat içinde 10 bin dolarla yakalayarak gözaltına aldı. R.K.’nin işlemleri devam ederken parası Yang Qinghui’ye teslim edildi.

Diyarbakır’a ticaret için gelen Çinli iş insanı Yang Qinghui 10 bin dolar verdiği R.K.’dan istediği ürünleri alamayınca polise şikayet etti, parasını geri aldı.

Olayı anlatan Qinghui “Bir miktar ticaret yapmak için Türkiye’nin Diyarbakır kentine geldim. Ticaret yapacağım karşı tarafa parayı ödediğimde anlaşma yerine gelmedi. Polisi aramayı seçtim. Diyarbakır polisi çok verimli çalıştı ve paramı bir saat içinde geri aldı. Diyarbakır’daki tüm polis memurlarına ve amirlerine gösterdikleri ilgiden dolayı canı gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Letgo ve Marketplace dolandırıcılarına suç üstü: 45 kişi yakalandıLetgo ve Marketplace dolandırıcılarına suç üstü: 45 kişi yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.