Çocuk istismarcısının tanığı hakkında mahkemeden suç duyurusu

Antalya'da komşusunun engelli kız çocuğu K.V.'ye istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklanan Ecder Tayfun Polat'ın duruşmaya getirdiği tanık O.S. hakkında, mağdur çocuğun beyanı üzerine suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

Gündem 23 Ekim 2024
İstismarcının güvenlik kamerasına takılan görüntüsü

Antalya’nın Kepez ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi’nde yaşayan Gürcü aile 22 Ağustos günü yaşadıkları olayla sarsıldı.

Gürcistan vatandaşı çiftten 35 yaşındaki anne T.V. tarım işiyle uğraşıyordu. Eşi 54 yaşındaki M.T. ise oto tamirci dükkanında çalışıyordu. Çiftin 16 yaşındaki zihinsel engelli kızları o gün evde tek başınaydı. Gürcü çifte evi kiralamaları konusunda yardımcı olan 48 yaşındaki komşuları kaportacı Ecder Tayfun Polat, Gürcistan vatandaşı çiftin yaşadığı binaya gidip elektrik şalterini indirdi. Hasta kızını izlemek için eve kamera taktıran baba M.T. kamerayı kontrol etmek isteyince elektriklerin gittiğini anladı ve kızını aradı. Binadaki şalteri kaldırmasını söyledi. K.V. de şalteri kaldırıp eve geri döndü. Kısa bir süre sonra elektrikler tekrardan kesildi. Bu kez binadan dışarı çıkan K.V. Ecder Tayfun Polat’la karşılaştı. Polat zihinsel engelli kızı alıp kendi iş yerine götürdü. Burada kıza istismarda bulundu, kimseye söylemesin diye de boğazına bıçak dayayarak tehdit etti. K.V. yaşadıklarını ailesine anlattı, aile de Polat’tan şikayetçi oldu. Yakalanarak gözaltına alınan Polat ifadesinin ardından çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Komşunun kirli planı: Binadaki şalteri indirdi kontrol etmeye gelen zihinsel engelli çocuğu istismar ettiKomşunun kirli planı: Binadaki şalteri indirdi kontrol etmeye gelen zihinsel engelli çocuğu istismar etti

Ailenin avukatı Tolga Alp Kocaoğlu “Çocuğumuz her ne kadar 16 yaşında da olsa, beyin yaşı 8-9 yaşlarındaki çocuklarla aynı olduğuna dair raporumuz var. Yani çocuk kendisini savunamayacak durumda. İddianameye de yansıdığı üzere bıçakla ölümle tehdit edildiği için annesine ve babasına durumu açıklayamıyor. İstismar uzun süre devam ediyor. Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılama süreci devam eden tutuklu istismarcının en ağır cezayı almasını istiyoruz” diye konuştu.

‘Nitelikli cinsel istismar’, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, ‘Cinsel taciz’ ve ‘Tehdit’ ile suçlanan sanık Ecder Tayfun Polat’ın yargılanmasına, Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Çocuğun yaşının küçük olması ve babası tarafından vekalet çıkartılamadığı gerekçesiyle Antalya Barosu’nun K.V. için atadığı avukat da duruşmada yer aldı. Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin davaya müdahil olma talebi, suçtan doğrudan zarar görmediği gerekçesiyle reddedildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile mağdurun annesinin davaya katılma talepleri ise kabul edildi.

Mahkeme heyeti, sanık Ecder Tayfun Polat’ın duruşmaya getirdiği tanık O.S. hakkında, mağdur K.V.’nin beyanı üzerine Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına, mağdur çocuğun akıl sağlığının yerinde olup olmadığına ilişkin Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevkine hükmetti. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

Mağdurun annesinin avukatı Tolga Alp Kocaoğlu, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmanın ertelendiğini belirterek “Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin davaya katılma talebi, suçtan doğrudan zarar görmediği neticesinde reddedildi. Bakanlık ile mağdur annenin avukatları olan ben ve Simay Kısaçam’ın katılma talepleri kabul edildi. Sanığın devam eden suç şüphesi ve yurt dışına kaçma şüphesi nedeniyle tutukluluk haline devam kararı verildi” dedi.

İple asılı bulunan çocukla ilgili soruşturma istismar şüphesine rağmen kapatılmıştı: Bakanlık korumaya aldıİple asılı bulunan çocukla ilgili soruşturma istismar şüphesine rağmen kapatılmıştı: Bakanlık korumaya aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.