🏆 DÜNYA KUPASI 2026 MERKEZİ 72 Maç 48 Takım 12 Grup ⚽ Canlı Sonuçlar Fikstür 🏟️ Stadyumlar Hikayeler Keşfet → 🏆 Dünya Kupası 2026 Merkezi Keşfet →

Çocuk pornocusu okul servisi şoförünü ABD yakalattı

ABD’den gelen ihbar Türkiye’de çocukların güvenliğini tehdit eden gizli ağı deşifre etti. Okul servisi şoförlüğü yapan birinin telefonunda çok sayıda çocuk istismarı görüntüsü ele geçirildi.

Gündem 13 Haziran 2026

ABD’den gelen bir ihbar, Türkiye’de yüzlerce kişiye ulaşan dev bir soruşturmanın kapısını araladı.

Habertürk TV’de yer alan habere göre, soruşturma Amerikan Ulusal Kayıp ve Sömürülen Çocuklar Merkezi’nin Türk makamlarına gönderdiği rapor üzerine başladı. Merkez çocukların kullanıldığı müstehcen görüntülerin internet ortamında paylaşıldığını ihbar etti.

Savcılık yaptığı çalışmada görüntüyü yükleyen kişinin 32 yaşındaki Savaş K. olduğunu belirledi.

Dosyadaki en dikkat çeken ayrıntılardan biri ise şüphelinin yaptığı meslekti.

Savaş K.’nın uzun yıllar servis şoförlüğü yaptığı ve çocukların eğitim aldığı kurumlarda çalıştığı öğrenildi.

Şüphelinin telefonunda 215 fotoğraf ve 1091 videoda çocuk istismarı görüntüsü ele geçirildi.

Telegram üzerinden kapalı gruplar kurup görüntü satışı yaptığı ve para karşılığında kullanıcıları gruplara dahil ettiği belirlendi. Şüphelinin banka hesap trafikleri incelendiğinde ise soruşturma da derinleştirildi.

58 ilden ve Almanya’dan tam 219 kişinin bu müstehcen görüntüleri satın aldığı belirlendi ve bu isimler de soruşturmaya dahil edildi.

Tutuklanan şüpheli ise savunmasında ‘anlık bir şeydi şeytana uydum’ dedi. Eğitim vakfında çalışıp bunun dışında ticari bir faaliyet yürütmediği belirtildi. Hesabına gelen paraların çocuklara yönelik müstehcen video alımı için gerçekleştirildiği değerlendirildi.

10 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Şüphelinin çocukların kullanıldığı müstehcen yayınları satma suçundan 10 yıla kadar hapsi isteniyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.