Cumhurbaşkanlığı ‘İsrail’i Kürecik üssü kurtardı’ iddiasını yalanladı

Cumhurbaşkanlığı İran'ın saldırısı sırasında İsrail'e Kürecik Radar Üssü'nden yardım edildiği iddialarının gerçek olmadığını açıkladı.

Gündem 21 Nisan 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Suriye’de konsolosluğu vurulan İran geçen hafta İsrail’e misilleme yapmıştı. İsrail de İran’ın gönderdiği dron ve füzelerin yüzde 99’unun daha ülkeye gelmeden imha edildiğini bildirmişti.

Dört gün önceyse son döneme kadar iktidara destek veren Vatan Partisi’ne yakın Aydınlık Gazetesi Türkiye’deki Kürecik Radar Üssü’nün İran’ın saldırısı sırasında İsrail’in korunmasına yardımcı olduğunu iddia etmişti. Manşetten verilen ve başlığı da ”AK Parti bu sorumluluktan kaçamaz” olmuştu. İddiayla ilişkin bir başka haber de sonraki gün Saadet Partisi’ne yakın Milli Gazete’de yer aldı.

Dün Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) bu iddiaların doğru olmadığını açıkladı.

Kürecik Radar Üssü ile ilgili iddiaların DMM tarafından daha önce de yalanlandığının anımsatıldığı açıklamada iddianın asılsız olduğu, kasıtlı biçimde yeniden dolaşıma sokulduğunun tespit edildiği vurgulandı.

Açıklamada şunlar kaydedildi: “Kürecik’teki radar sisteminden elde edilen bilgiler NATO prosedürleri çerçevesinde sadece müttefiklerle paylaşılmaktadır. Bu veri paylaşımının amacı NATO müttefiki ülkelerin halklarının, topraklarının ve kuvvetlerinin korunmasıdır. Bilgilerin İsrail gibi NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı söz konusu değildir. Türkiye her zaman Filistinli kardeşlerimizin haklı davasının yanında olmuştur ve her koşulda olmaya devam edecektir. Kamuoyunun hassasiyetleri üzerinden yürütülmeye çalışılan manipülasyon kampanyalarına itibar etmeyiniz.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.