Demirören, Eylem Tok iddiasını yargıya taşıdı: ‘Cemal Demirören yurtdışındaydı’

Demirören Ailesi, Cemal Demirören’in kaza gününde Eylem Tok’un oğlunun aracında olduğu iddiasına o tarihte yurtdışında olduğunu gösteren bir belgeyle yanıt verdi, iddia sahiplerine de dava açtı.

Gündem 9 Mayıs 2024

‘Sosyetik yazar’ Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlunun 1 Mart gecesi İstanbul Kemerburgaz’da ehliyetsiz ve yüksek hızda kullandığı araçla yaptığı kaza hâlâ Türkiye’nin gündeminde.

Kazada 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci yaşamını yitirmiş, kazanın hemen sonrasında Eylem Tok oğlunu da alarak ABD’ye firar etmişti.

Son olarak DHA’da çalışan bir muhabir sosyal medyada bazı ses kayıtları yayınlayarak Demirören ailesinin kaza gecesi baskı yaparak haberi beklettiğini ileri sürmüş, “Cemal Demirören de kaza yapan araçtaydı” iddiaları gündeme getirilmişti.

‘Kazadan bir ay sonra Türkiye’ye döndü’

İddialar üzerine Demirören karşı atağa geçti. Aile iddiayı dile getirenlere dava açtı ve mahkemeye Cemal Demirören’in kaza gününde yurtdışında olduğunu kanıtlayan bir belge sundu. İstanbul Valiliği’nden alınan belgede Demirören’in 18 Şubat’ta yurtdışına çıktığı ve yurda 31 Mart’ta döndüğü görülüyor.

Dava dilekçesinde ise şunlar yer aldı: “Asılsız iftiralar ile Demirören Ailesi ve oğullarının kişilik haklarına, onur, şeref ve saygınlıklarına, hukuka aykırı şekilde doğrudan ve açıkça saldırıda bulunulmaktadır. Haber ve paylaşımlarda konuyla ilgisi olmamasına, kaza tarihinde yurtdışında olmasına ve bu durum her türlü belge ile ispatlanmış olmasına rağmen Cemal Demirören’in adı bu iftira ve asılsız haberlerle ilişkilendirilmektedir ve Demirören Ailesi bu kaotik olayın içine çekilmeye çalışılmaktadır.”

Bir tuhaf ses kaydı: Eylem Tok'un oğlunun kazasında Demirören Medya patronunun şoförü muhabiri arayıp habere müdahale etmişBir tuhaf ses kaydı: Eylem Tok’un oğlunun kazasında Demirören Medya patronunun şoförü muhabiri arayıp habere müdahale etmiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.